06 Ekim 2016 06:08

Bin 600 mahpusa bir doktor bakıyor!

Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan DİHA Muhabiri Erdem Mühirci, cezaevindeki ihlalleri yazdı. 

Paylaş

Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde 26 Ağustos tarihinden bu yana tutuklu bulunan DİHA Muhabiri Erdem Mühirci ailesi aracılığıyla gönderdiği mektupta, OHAL'le birlikte cezaevinde yaşanan hak ihlallerini ve siyasi mahpuslar üzerindeki baskıları yazdı.

Mühirci mektubunda cezaevindeki hak ihlallerini şöyle sıraladı: 

*Son süreçle birlikte Özgürlükçü Demokrasi, Azadiya Welat ve Cumhuriyet gazeteleri "örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla tutsaklara verilmiyor.

* Cezaevinde bin 600'e yakın tutsak var ve buna karşın sadece bir doktor bulunuyor. Tutsaklar tedavi edilmiyor. Bir hasta tutsak ancak 3 hafta sonra revire çıkabiliyor. Sevki olan hasta tutsaklar ise hastanelere götürülmüyor.

* Havalar soğudu ve kaloriferler yanmıyor. 10 kişilik odalara 20 tutsak bulunuyor. Çoğu tutsak buz gibi zeminde yatmak zorunda kalıyor. Cezaevinde boş koğuşlar olmasına rağmen yeni gelen tutsaklar kapasitesi dolu odalara veriliyor.

* Kimi tutsakların cezaları denetimli serbestlik ya da ilçe cezaevleri için uygun olmasına rağmen cezaevi yönetimi tarafından talepleri ret edilerek, tutsaklara "Bağımsızların koğuşlarına geçin sonra bakarız" dayatmasında bulunuluyor.

* Cezaevine yeni gelen tutsaklara yastık, nevresim takımı ve battaniye uzun süre verilmiyor. Aynı şekilde kırtasiye malzemeleri de, "1. Müdür'ün emri böyle" denilerek verilmiyor.

*Tutsaklara gelen ve tutsakların gönderdiği mektuplara gerekçe gösterilmeden el konuluyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kamuran Yüksek 6 ay sonra hakim karşısına çıkacak

SONRAKİ HABER

Tarihi adaya 'çöp' manzarası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...