05 Ekim 2016 18:52

Cemil Kırbayır İstanbul’da anılacak

Gözaltında kaybedilişinin 36. yılında, Cemil Kırbayır için İstanbul’da anma etkinliği düzenlenecek. 

Paylaş

12 Eylül askeri darbesinde gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Cemil Kırbayır için 8 Ekim Cumartesi günü İstanbul’da anma etkinliği düzenlenecek. 
Gözaltında kaybedilişinin 36. yılında Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezinde Panel/Forum şeklinde düzenlenecek Cemil Kırbayır’ı anma etkinliğini Demokrat Göleliler Platformu ve Cemil Kırbayır’ın Göle’de birlikte mücadele verdiği Göleli 78’ler Girişimi organize ediyor.
Birleşik Haziran Hareketi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul il Örgütü, HDP İstanbul İl Örgütü, Halkevleri İstanbul Şubesi, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Alternatif Doğuş Gazetesi, Demokrat Göleliler Platformu, Göleli 78’ler Girişimi ve 3. Bölge Ardahanlılar Derneği gibi kurum ve kuruluşların desteklediği anma etkinliğinde gazeteci-yazar İsmail Saymaz, CHP PM üyesi Çetin Soysal, Göleli 78’ler Girişimi aktivisti Çetin Aşula, gözaltında kayıplar ve Kırbayır ailesinin avukatı Gülizar Tuncer ve Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayır panelist olarak katılacaklar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Devlet parayı alıyor, madenci canını veriyor

SONRAKİ HABER

Ekrem Kaçeroğlu cinayetinde 2 yıldır tutuklama yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...