18 Mayıs 2012 08:36

CEHA’da işçiler geleceğinin peşinde

CEHA işçileri yasanın geciktirilmesine ve yetkilerinin hâlâ gönderilmemesine tepkiliyken, CEHA patronu da boş durmuyor. Fabrika içerisinde aylardır, sendikaya üye olan işçilere baskılar ve işten atma tehdidi ile istifaya zorlamalar devam ediyor. CEHA’da sendikalaştıkları için işten atılan işçiler ise, fabrika ön&uu

CEHA’da işçiler geleceğinin peşinde
Paylaş
Veli Şahin

İŞÇİLER BİRLEŞTİKÇE KAZANIYOR!

Kayseri’nin birçok fabrikasında, mahalle ve liselerinde CEHA işçileriyle dayanışma kampanyası başlattıklarını ifade eden EMEP İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, “Mücadele eden işçi sınıfı er ya da geç kazanıp patronları dize getirecektir. Bugün CEHA işçisine destek vermenin bir yanı da CEHA işçisinin bu haklı mücadelesini çalıştığımız, okuduğumuz yerlerde anlatarak kamuoyu oluşturmaktır” dedi. Geçtiğimiz günlerde hakları gasbedilen Liman işçilerinin birleşmesi sonucu haklarını kazandıklarını söyleyen Gümüşoluk, “Bununla birlikte Türkiye’nin dört bir tarafında Savranoğlu işçilerinin, Billur Tuz işçilerinin, Togo işçilerinin mücadelesi devam ediyor. Elbette birleşen tüm işçi arkadaşlarımız kazanacaklardır. Bütün işçi sınıfının yüreği CEHA işçilerinin mücadelesiyle çarpıyor. Biz bütün işçilerin mücadelesinin örülmesi için gayret göstermeliyiz” dedi.

Vardiya çıkışı sırasında işçiler sloganlar atarken fabrikanın sahibi Çetin Şen’in oğlu 400 Bin TL’lik arabasıyla fabrikaya giriş yaptı. İşten çıkarılan direnişçi işçilerden Cuma Açar’ın megafonla, “Biz çocuklarımıza bisiklet bile alamazken, patron çocuğuna 400 Bin TL’lik araba alıyor. Biz bugün burada hakkımızı istiyoruz çok şey istemiyoruz” demesi dikkat çekti.

‘KORKUDAN SERVİSİ ERKEN KALDIRIYOR!’

Öte yandan vardiya çıkışında direnişteki arkadaşlarına destek olan işçileri engellemek üzere patron servisleri erken kaldırdı. Bunun üzerine sendikacılar servislerin erken kaldırılmasına müdahale etmek üzere servislerin önüne geçerek işçilerin servislere binmesini sağladı. CEHA işçileri bu olayı “Direnişimizden bu kadar korkuyorlar” diyerek değerlendirdi. (Kayseri/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li vekil Dersim’de barajları savundu

SONRAKİ HABER

Ser verip sır vermeyen yiğit anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...