06 Ekim 2016 00:39

Tuzla'daki işçiler Hayatın Sesi için yazdı

Tuzla'da farklı iş kollarından işçiler Hayatın Sesi TV'nin onlar için ne ifade ettiğini yazdılar.

Paylaş

İşçiye nasıl davranacaklarını öğrendiler

Rimaks’tan bir işçi

Ben Hayatın Sesi TV’nin kapatılmasına çok üzüldüm. Bizim işyerinde bir çok sorunumuz bu TV sayesinde çözüldü. Biz sendikalaşırken de direnişimiz boyunca da hep yanımızda sesimiz soluğumuz oldu. Fabrikada bir sorun olduğunda bizim hemen Hayatın Sesi TV’ye ve Evrensel gazetesine konuşacağımızı bilirlerdi. O nedenle de çok üstümüze gelmezlerdi. Zaten işçiyi yalnız bırakmak için sesimizi kesmeye çalışıyorlar. En son fabrikamızda yaşanan taciz olayını da yine Hayatın Sesi TV ekrana taşıdı ve onlar sayesinde bu olayın üstü örtülmedi. Nuray Bayraklı’dan bahsediyorum. Nuray’ın olayında oluşan kamuoyu sayesinde ustabaşıları kadın işçilere nasıl davranacaklarını öğrendiler. Hayatımıza sahip çıkıyoruz asla susturamayacaksınız.

Susmamalıyız

Yunus Tekstil’den bir işçi

Bizim evimizde sadece izlenen kanallar bunlardı. Hepsini kapattılar. Şimdi istedikleri gibi doğuyu yakıp yıkacaklar. İstedikleri yasaları çıkartacaklar. Nasıl olsa bizim haber kanallarımız kapatıldı. Ama biz susmamalıyız! Birlik olmak zorundayız. Özgür Gündem kapatıldığında her kesimden işçiler, kadınlar gençler destek verseydi belki bugün Hayatın Sesi kapatılamazdı. Artık yeter! Buna dur demek gerekir. Basınımıza dokunmayın!

İşçiler yalnız değilmiş

Konveyör’den bir işçi

Konveyör’de çalışmak tam bir cehennem. Burada çalışan işçiler kendilerini hapiste sanıyor. Tabii ki ben de. Çünkü her şey yasak ve ne yapsak suç. Yoruldum bile diyemezsin... Hiç kimse bizden yana değil diye düşünürdüm. Bu fabrikaya kimse dokunamaz derdim. Ama bir gün bir baktım, bizim işçiler Evrensel’e boy boy mektuplar yazmışlar ve Evrensel aynen yayımlamış. Yani işçiler yalnız değilmiş. Bizleri duyan hatta bizim olan bir gazete ve TV var. Şimdi TV’yi kararttılar. Neden? Çünkü bu ülkede işçilerden korkuyorlar. Ama biz korkmayacağız, yılmayacağız. Ekranımız geri gelene kadar.

Bütün işçilerin sahip çıkması lazım

Tuzla’da plastik fabrikasından bir işçi

Hayatın Sesi televizyonunun kapatılması işçiler arasında neredeyse birinci gündem haline geldi. Ben çok şaşırdım, bu kadar izlendiğini bilmiyordum. Gerçekten işçilerin sesi olan, bizim dertlerimizi dile getiren başka bir TV kanalı yok. O nedenle bütün işçilerin bu TV’ye sahip çıkması lazım.

ÖNCEKİ HABER

Romanın sonunu merakla bekliyorum iyi bitecek!

SONRAKİ HABER

2013’ten bu yana 236 çocuk işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...