05 Ekim 2016 18:27

Filmekimi maratonu 7 Ekim'de başlıyor

15. Filmekimi, 7 Ekim’de başlıyor. Sinemaseverlerin ekim ayı gözdesi Filmekimi yoğun istek üzerine 17 ek seansla geliyor. 

Paylaş

Filmekimi, her yıl olduğu gibi, dünya festivallerinde gösterilmiş, ödüller almış, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş ve merakla beklenen yeni yapımları içeren zengin programıyla ekim ayının en çok konuşulan sinema etkinliği olacak. 
On beşinci yılında Filmekimi programında, Altın Palmiyeli Ken Loach filmi I Daniel Blake’den, Xavier Dolan’ın Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödül’ü kazanan Alt Tarafı Dünyanın Sonu / It’s Only the End of the World’e, Oscar’lı Yönetmen Asghar Farhadi’den, Bağımsız Amerikan sinemasının kahramanlarından Jim Jarmusch’a, Güney Kore’nin Yıldız Yönetmeni Park Chan-wook’tan modern klasiklerin yönetmeni Paul Verhoeven’e ve kara mizahtan vazgeçmeyen yönetmen Todd Solondz’dan her filmi olay yaratan Pedro Almodovar’a kadar merakla beklenen birçok yönetmenin filmi yer alıyor. Filmekimi programında yer alan 12 filmin Oscar aday adaylığı açıklandı. Filmekimi’nde ayrıca, Cannes Eleştirmenler Haftası, Saraybosna, Kudüs film festivallerinde ödüller kazanan Mehmet Can Mertoğlu’nun Albüm filminin İstanbul prömiyeri de yapılacak.
Filmekimi, İstanbul’da 7-16 Ekim’de 10 gün sürecek bir maratonla birlikte İstanbul dışında da Ekim ayı boyunca gösterimlerine devam edecek. Filmekimi gösterimleri İstanbul’da bu yıl Beyoğlu’da Beyoğlu ve Atlas Sinemaları, Kadıköy’de Rexx Sineması ve Cinemaximum City’s Nişantaşı’da yapılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hayatın Sesi’nin ne olacağına, onu kuranlar karar verir

SONRAKİ HABER

Romanın sonunu merakla bekliyorum iyi bitecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...