05 Ekim 2016 16:31

İsrail Gazze'ye giden kadınları taşıyan gemiye müdahale etti

İsrail ordusu, Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan kadınları taşıyan Zaytouna adlı gemiye müdahalede etti. 

Paylaş

14 milletten 15 kadın aktivistin İsrail ablukası altındaki Gazze'ye yardım götürmek üzere İspanya'nın Barcelona kentinden yola çıkan gemiye İsrail ordusu müdahalede etti.

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Zaytouna gemisinin, İsrail'deki Ashdod Limanına yönlendirildiği öğrenildi.

ULUSLARARASI KORUMA TALEBİNDE BULUNMUŞLARDI

İnsan hakları kuruluşları tarafından Gazze Limanında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hukukçu Emira Şaas, "Uluslararası toplumdan, Gazze'ye destek için yola çıkan 4'üncü Özgürlük Filosu'na uluslararası koruma sağlama talebinde bulunuyoruz. İsrail'e ise Gazze ablukasını delmeyi amaçlayan filoyu engellememesi uyarısı yapıyoruz" demişti. 

Hamas hareketine mensup bir grup kadın milletvekili tarafından yayımlanan ortak açıklamada, Gazze ablukasını delmek amacıyla yola çıkan, 4'üncü Özgürlük Filosuna bağlı Zaytouna ve Amal gemilerine uluslararası koruma sağlanması ve gerek medya alanında gerekse hukuki çerçevede desteklenmesi gerektiği vurgulamıştı.

İSPANYA'DAN YOLA ÇIKMIŞLARDI

Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek için oluşturulan uluslararası sivil girişim Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağlı iki gemi geçen hafta İspanya'dan yola çıkmıştı.

Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden kuruluşların desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyordu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Pete ve Ejderhası

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: Irak Meclisi, halkın tamamını temsil etmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...