05 Ekim 2016 14:18

Bolu'da belediyeye ait büfelerde içki satışı yasaklandı

Bolu'da mülkiyeti Bolu Belediyesi'ne ait büfelerde içki satışı yasaklandı.

Paylaş

Bolu Belediyesi, kentin en merkezi yerinde bulunan gıda maddesi, gazete, ekmek ve meşrubat satılan 13 büfenin işletme hakkını, 2008 yılında Boluspor Kulübü'ne gelir getirmesi için verdi. Bu büfelerden 8'inin alkollü içki satışı bulunurken, geçen sürede el değiştirenlerin ruhsatı yenilenmedi. Böylece içki satılan büfelerin sayısı zamanla 4'e kadar düştü.

Boluspor yönetimi de bu 4 büfede geçmişten bu yana yapılan içki satışını geçen hafta yasakladı. Yasak kararı, Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı tarafından büfe sahiplerine sözlü olarak bildirildi. Bu 4 büfeden biri, sözlü uyarı üzerine içki satışını sonlandırdı. Diğer büfe sahiplerinin ise içki satışına devam etmesi üzerine zabıta ekipleri tarafından yazılı tebligat gönderildiği ileri sürüldü. Bunun üzerine diğer büfeler de dün itibariyle içki satışına son verdi.

KULÜP BAŞKANI; SÖZLEŞME GEREĞİ İÇKİ SATILAMAZ

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı, belediyeye ait 13 büfenin işletme hakkının Boluspor'da olduğuna vurgulayıp, "Belediyeye ait büfelerden 4 tanesinde içki satışı yapıldığını tespit ettik. Sözleşme gereği bu büfelerde içki satışı yapılamaz. Bu konuda büfe sahiplerini uyardık. Sözleşmeye aykırı hareket eden büfelerde de alkollü içki satışını engelledik" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: İÇKİ SATIŞI ENGELLENMEZSE BÜFELERİ BOLUSPOR'DAN ALIRIZ

Bolu Belediye Başkanı AKP'li Alaaddin Yılmaz ise belediye büfelerinin, belediye tarafından üretilen ekmeklerin satılması için kurulduğunu ve sonrasında Boluspor'a gelir getirmesi için ihale ile kulübe verildiğini kaydetti. Başkan Yılmaz, "İşletmesi Boluspor eliyle yaptırılan büfelerin asıl amacı belediye ekmeği satmak olduğu için yönetmeliğin içinde içki satışı zaten yoktur. Eğer birisi içki sattıysa yanlış yapmıştır. Zaten belediye büfelerinde içki satılması mümkün değil. Bana sorsanız ben mümkün değil derim. Eğer bunu satan varsa yanlış yapıyor. Belediye büfelerinin ihale ile Boluspor'a veriliş amacı bellidir. Bu ihale şartlarının dışına çıkılması mümkün değildir. Eğer birileri yanlışlıkla içki satıyorsa bu Boluspor tarafından engellenmiştir. Engellenmediği takdirde biz de büfeleri Boluspor'un elinden alırız" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Figen Yüksekdağ için mahkemeye 'zorla getirilme' kararı

SONRAKİ HABER

'FETÖ' soruşturmasında TSK'den 3.699 personel ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...