05 Ekim 2016 13:05

Mülakatlardaki hangi soru öğretmenlik mesleğiyle ilgili?

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Milli Eğitim Bakanına sordu: 'Reis deyince aklına kim geliyor?' sorusunun öğretmenlik mesleğiyle ilgisi nedir?

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, eğitim alanındaki görevden almaları ve aday öğretmen sözlü mülakatlarını TBMM’ye taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Beştaş, şu sorulara yanıt istedi:
- Açığa alınmalarda listeler fişleme yöntemi ile mi belirlendi? Açığa almalarla amaçlanan muhalif düşünceli öğretmenlerin tasfiye edilmesi midir?
- Sözleşmeli öğretmen alımlarında “Sözleşmeli öğretmen olarak atanabilmek için sözlü mülakat yapılacağı ve sözlü mülakata giren adayın KPSS puanının hükmünü yitireceği” şeklindeki duyurunun amaç ve dayanağı nedir? KPSS puanlarına itibar edilmeme ve öğretmen adaylarının yazılı sınavda gösterdikleri emek ve başarının yok sayılma sebebi nedir?
- Öğretmenlik mesleği ile ilintisi olmayan sorular hangi kriterlere göre hazırlanmış ve adaylara yöneltilmiştir? 
- ”Oruç tutuyor musun?/Reis deyince aklına kim geliyor?/ Gezi olayları hakkında ne düşünüyorsunuz? ‘Sayın Öcalan’ ifadesi hakkında ne düşünüyorsunuz?/ gibi sorularından hangisi öğretmenlik mesleği ile ilintilidir?
- Söz konusu sorular ile kaç öğretmen adayı mülakat aşamasında elenmiştir?
- Mülakatlarda sorulan sorulara göre öğretmenlik mesleğine kabul edilecek öğretmenlerin çocuklara nasıl bir eğitim vereceğine dair fikriniz var mı? Nasıl bir eğitim-öğretim modeli öngörmektesiniz? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

22 yıldır cezaevinde olan İlhan Çomak'a müebbet hapis cezası

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ için mahkemeye 'zorla getirilme' kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...