05 Ekim 2016 11:25

Örtü altı sebzecileri Rusya’yı gözlüyor

Örtü altı sebze üretim sezonunun başladığı Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bu yıl 400 bin ton üretim hedefleniyor.

Paylaş

Örtü altı sebze üretim sezonunun başladığı Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bu yıl 400 bin ton üretim hedefleniyor. Geçen yıl toplam 28 bin dekar alanda 350 bin ton üretim gerçekleştirilmişti. 

Gazipaşa Hal ve Komisyoncular Dernek Başkanı Hamdi Fidan, iyi bir sezon geçirmeyi umduklarını aktarırken, Rusya ile ilişkilerde düzelme olduğunu ancak gümrük kapılarının henüz açılmadığını kaydetti. 
Bu ay ortasında gümrük kapılarının açılmasını beklediklerini vurgulayan Hamdi Fidan, “Gazipaşa için ihracat olmazsa olmazlarımızdan. Dikenli salatalık Gazipaşa’nın göz bebeği, olmazsa olmazlarından bir tanesi. İhracat yerimiz Rusya. Bu yıl ihracatın açılması halinde çiftçilerimiz iyi kazanç elde edecekler. Çiftçilerimiz de ürünleri üretirken daha özenli üretmeli. Geçmiş dönemlerde sıra dışı üretilmiş ürünlerin gideceği bir pazar yok. Kaliteli ve kalıntı olmayan ürünler üretmelidirler” diye konuştu.

‘UMUDUMUZU BAĞLADIK’ 

Çiftçi Ayşe Ertekin “Ağustos ayında salatalıkları ektik ve eylül ayında toplamaya başladık. Topladığımız ilk ürünleri hale gönderdik. Bütün umudumuzu, geleceğimizi, her şeyimizi bu ürünlere bağladık. İnşallah sezonumuz güzel gider” dedi.

1200 dekar muz, 6 bin 800 dekar çilek, 8 bin 750 dekar hıyar- salatalık, 5 bin 210 dekar domates ve 6 bin 40 dekarda ise fasulye, patlıcan ve biber gibi ürünlerin yetiştirildiği ilçede ürünler yurt içi ve yurt dışına pazarlanıyor. (ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

Açlık sınırı 1492 lira oldu

SONRAKİ HABER

Diyanetin Bank Asya hesabı ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa