05 Ekim 2016 10:15

Hayatın Sesi, İMC ve TV10’un malzemeleri TRT’ye devredildi

İMC TV, Hayatın Sesi TV ve TV10'da el konulan malzemelerin TRT'ye götürüleceği belirtildi.

Paylaş

Haklarında kapatılma kararı verilen ve stüdyoları mühürlenen İMC TV, Hayatın Sesi TV ve TV10'da el konulan malzemelerin TRT'ye götürüleceği belirtildi.

Baskınlar esnasında maliye ekipleri ve polislerin yanında TRT çalışanları da yer aldı.

Kanallarda yapılacak sayımın ardından içeride bulunan eşyaların TRT’ye götürüleceği belirtildi.

HAYATIN SESİ ÇALIŞANLARI: BU DEVİR DEĞİL GASPTIR

Hayatın Sesi çalışanı Erdi Tütmez, yaşananları şöyle anlattı: "TRT'den iki memur maliye ekipleri ile birlikte kanalımıza geldi ve bir devir yapıldı. Televizyonumuzun mühürlenen bölümleri ve malzemeleri TRT'ye devredildi. Bunu devir işleminden ziyade aslında bir gasp olarak değerlendirebiliriz. Çünkü bin bir türlü zorluklar ile malzemelerimizi almıştık. Çeşitli çevrelerden yardımlar ve çeşitli emekler ile alındı. Bugün itibarı ile bunlar TRT'ye devredilmiş oldu." 

Hayatın Sesi çalışanı Meltem Akyol da, bugün yaşananların Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, şöyle konuştu: "Bugün hiçbir şey olmamış gibi yazan çizen ve 'gazetecilik' yaptığını iddia edenler de o kara lekenin bir parçası olarak Türkiye tarihine geçecek. Ama bizler bütün bu süreçlerde alnımızın akı ile çıkacağız. Tarihteki yerimizi de böyle alacağız." 

Gerçeklerin halka ulaşılmasının istenmediğini kaydeden Akyol, "Gerçeklerden çok korkuyorlar. Cizre'de, Sur'da, Nusaybin'de ne olduğunu öğrenilmesinden çok korkuyorlar. Ermenek'te, maddende suya gömülen madden işçilerinin katliamının sorumlusunun kim olduğunun öğrenilmesinden korkuyorlar, Soma'dan, kadın cinayetlerinin sorumlularının açığa çıkarılmasından çok korkuyorlar. Bütün bunları halk öğrendiğinde halkın kendilerinden hesap sormalarından korkuyorlar. O yüzden biz yayın yapmayalım istiyorlar ve bunun için engelliyorlar" dedi. 

Baskılar karşısında susmayacaklarının ve halkı bilgilendirmeye devam edeceklerinin altını çizen Akyol, "Halka karşı sorumluluğumuz var. Gözlerimizin içine baka baka yalan söylediklerini görüyoruz ve buna izin vermeyeceğiz. Hem o yalanları onların gözlerine sokacağız hem de söyledikleri yalanları teşhir edeceğiz" diye konuştu. Metin Göktepe ve Musa Anter geleneğinin sürdürücüleri olduğunu söyleyen Akyol, kapatmalar ile kendilerinin engellenemeyeceğini ve gazetecilik yapmaya devam edeceklerini aktardı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Yıldırım ve Başlangıç'ın pasaportlarına el konuldu

SONRAKİ HABER

İtalya’nın Gubbio kenti Dante’den özür diledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...