05 Ekim 2016 08:11

Çocuklar, Zarok TV’yi özlüyor

21 Mart 2015’te yayın hayatına başlayan ve büyük ilgi gören Zarok TV'nin kapatılmasına en çok çocuklar üzüldü.

Paylaş

Başbakanlığın talimatıyla kapatılan TV’ler arasında yer alan Zarok TV’nin binası da polisler tarafından basılarak mühürlenmişti. 21 Mart 2015’te yayın hayatına başlayan ve büyük ilgi gören televizyonun kapatılmasına en çok çocuklar üzüldü. Diyarbakır’da Kayapınar Belediyesi bünyesinde kurulan, yaklaşık 200 çocuğun Kürtçe ana dillerinde eğitim gördüğü Zarokistan’daki çocuklar da Zarok TV’yi özlemiş durumda. Kirmanckî lehçesinde eğitim gören 4 yaşındaki Serdest Aygun, Zarok TV’nin kapatılmasına tepkisini şu cümlelerle ortaya koydu: “Evimizde Zarok TV kapandı. Zarok TV’nin kapatılmasını istemiyoruz. Çocuklar Zarok TV’siz nasıl yapar? Bir an önce açılsın kanalımız.”

‘KÜRTÇE ÖĞRENMEMİZİ İSTEMİYORLAR’

Zarokistan’daki çocuklar Zarok TV’ye olan sevgilerini kartonlarla yaptıkları Zarok TV ile oyunlar oynayarak zaman geçiriyor. Kreşte eğitim gören 6 yaşındaki Deylam Yüksekkaya, Zarok TV’nin hep var olmasını istedi. Yüksekkaya, “Zarok TV’yi çok seviyorum. Sürekli izliyorum ve açılmasını istiyorum” dedi.

Zerya Topdemir, “Neden Zarok TV kapandı. Ben Şînok’u izlemek istiyorum. Açın Zarok TV’yi” dedi. 

8 yaşındaki Şilan Taş ise, diğer çocuklar gibi Zarok TV’nin kapatılmasından dolayı üzgün. Kürtçeyi çok sevdiğini ve onun için sürekli Zarok TV’yi izlediğini anlatan Taş, “Zarok TV’yi izliyoruz ve çok seviyoruz. Onun için de kapanmasını istemiyoruz. Kürtçeyi daha iyi öğrenmek için izliyorum. Biz Türkçe öğrenmek istemiyoruz. Dilimizi Kürtçeyi öğrenmek istiyoruz” dedi.

‘ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMLU ETKİLER BIRAKIYORDU’

Zarokistan’da çocuklara eğitim veren öğretmenlerden İrem Taç da, Zarok TV’nin kapatılması sonrasında çocukların yaşadıklarını anlattı. Zarok TV’nin kapatılmasının hemen ardından okula gelen çocukların ilk sorduğu sorunun, “Neden Zarok TV’yi kapattılar?” olduğunu anlatan Taç, çocukların anadillerini en iyi orada öğrendiklerini belirtti. Çocukların Zarok TV’nin kapatılmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu aktaran Taç, çocuklara eğitimlerde Zarok TV’nin eski yayınlarını izletmeye devam ettiklerini ve böylece daha verimli olduklarını söyledi. Taç, çocuklar öğrendikleri ilk şarkıları da Zarok TV’yi izleyerek öğrendiklerini ve bunları okulda kendileriyle paylaştıkların ifade etti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Facebook Messenger'da 'Gizli Sohbet' dönemi başladı

SONRAKİ HABER

İngiliz kadını taciz eden polis açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...