05 Ekim 2016 06:05

Özgür Radyo'da gözaltına alınan 16 kişi serbest bırakıldı

Özgür Radyo'ya yapılan baskında gözaltına alınan, aralarında haber takibi yapan muhabirlerin de bulunduğu 16 kişi serbest bırakıldı.

Paylaş

Özgür Radyo'ya yapılan baskında gözaltına alınan, aralarında haber takibi yapan muhabirlerin de bulunduğu 16 kişi, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hakkında kapatma kararı alınan 12 TV ve 11 radyo kanalından biri olan Özgür Radyo'ya yapılan polis baskınında gözaltına alınan 14 radyo çalışanı ile haber takibi yapan JİNHA muhabiri Öykü Dilara Keskin ve ETHA muhabiri Pınar Gayip, götürüldükleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de sorguları yapıldıktan alındıktan sonra serbest bırakıldı.

2'si gazeteci 16 kişinin sorgu işlemi sırasında yanlarında avukatlar bulundu. Güvenlik Şube'de alınan ifadeleri sırasında 16 kişi de maruz kaldıkları kötü muamele nedeniyle kendilerini gözaltına alan polislerden şikayetçi oldu.

Sorgu işlemlerinin ardından 16 kişi, sağlık kontrolü için yeniden Haseki Devlet Hastanesi'ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından serbest bırakıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Deniz Naki hakkında 5 yıla kadar hapis istemi!

SONRAKİ HABER

Kolombiya'da ateşkes 31 Ekim'e kadar geçerli olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...