05 Ekim 2016 03:53

Bozdağ: Halisdemir'in ailesine açılmış bir dava yok

Bekir Bozdağ ve İbrahim Kalın, Ömer Halisdemir'e tazminat davası açıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter’dan Ömer Halisdemir'e tazminat davası açıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

15 Temmuz gecesi yaşamını yitiren Ömer Halisdemir'in mirasçıları aleyhine açılmış bir tazminat davası olmadığını belirten Bozdağ yaptığı açıklamada, "15 Temmuz 2016 Fetullahçı Darbe Teşebbüsünü önlemede büyük kahramanlık göstererek şehadet makamına yükselmiş merhum şehidimiz Ömer Halisdemir'in mirasçıları eşi ve çocukları aleyhine açılmış bir tazminat davası yoktur. Sosyal medyada yer alan haberler asılsızdır. İşin aslı,merhum şehid Ömer Halisdemir'in mirasçı eşi/çocuklarının,"çocuk mallarının korunması" için Aile Mahkemesine açılmış bir davadır. Darbeci Semih Terzi'nin mirasçısı eşi ve çocukları ile ilgili dava da "Çocuk mallarının korunması"davasıdır. Darbeci S.Terzi'nin mirasçılarıyla ilgili davanın, merhum şehit Ömer Halisdemir'in mirasçılarıyla ilgisi yoktur. Her iki dava ayrıdır. Ayrıca her iki dava da nüfus müdürlüğünün yasa gereği ihbarı üzerine açılmıştır. Mirasçılık nedeniyle açılması zorunlu davalardır. Darbecilerin şehit ettiklerinin mirasçıları ve gaziler, darbecilere maddi/manevi tazminat davası açabilir, ceza davalarına müdahil olabilirler" ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ KALIN: ARAŞTIRILACAK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konunun araştırılması talimatını verdiğini ifade ederek Bakanlıktan alınan bilgiler doğrultusunda böyle bir davanın açılmadığını belirtti.

Kalın şu ifadeleri kullandı: "Şehit #ÖmerHalisdemir'in ailesine dava açıldığına dair haberler üzerine Sn Cumhurbaşkanımız konunun araştırılması talimatını vermiştir. Adalet Bakanlığından alınan bilgiler çerçevesinde böyle bir davanın açılmadığı anlaşılmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin hukuki işlemleri hassasiyetle ve yakından takip edilecektir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Viranşehir'de saldırı: 1 uzman çavuş yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Athena'nın yeni klibi transfobiyi konu aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...