04 Ekim 2016 18:22

Antep'te hukukçulardan 'OHAL kaldırılsın' standı

Antep Adliyesinde, OHAL’e Karşı Hukuk Örgütleri Platformu bileşenlerinin yerel temsilcileri bir imza standı açtı.

Paylaş

Antep Adliyesinde, OHAL’e Karşı Hukuk Örgütleri Platformu bileşenlerinin yerel temsilcileri bir imza standı açtı. Adliye içerisinde gün boyu açık olacağı belirtilen stantta yalnızca avukatlardan değil, vatandaşlardan da "OHAL'e hayır" kampanyasına destek vermesi isteniyor.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği Gaziantep Şubeleri adına yapılan açıklamada, “Ülkemizde yaşanan olağanüstü hal durumunun getirdiği baskı ve hukuksuzluklara karşı bu imza kampanyasını başlatıyoruz” denildi.  

“15 Temmuz’da yaşanan ‘darbe girişimi’nin ardından OHAL ilan edilerek bir KHK’ler rejimi başlatıldı” diyen hukukçular bu süreci, “Halkın yaşam, hukuki güvenlik, işkence görmeme, seyahat, düşünce ve ifade, toplanma ve örgütlenme hakkı gibi temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırıldı” sözleriyle tarif etti.

TBMM Başkanlığına iletilecek olan imza kampanyasının talepleri şu sözlerle ifade edildi: “Biz OHAL’e Karşı Hukuk Örgütleri Platformu olarak yaşadığımız sürecin tarihsel ve hukuksal olarak bir gerekçesinin bulunamayacağının bilinciyle belirttiğimiz hususların acilen yerine getirilmesini talep ediyoruz; KHK’ler iptal edilsin ve yaşanan mağduriyetler giderilsin. İşkenceye kapı açmak olan 30 günlük gözaltı süresi kaldırılsın. Avukat-müvekkil görüşmelerinin 5 gün süreyle kısıtlanması, kayıt altına alınması, yazışmaların denetlenmesi, soruşturma ve kovuşturma aşamasında müdafiliğin 3 avukatla sınırlandırılmasına son verilsin. Sendikalı veya örgütlü olduğu için meslekten ihraç edilen hakim ve savcılar görevlerine iade edilsin. Halkın iradesiyle seçilen belediyelere atanan kayyımlar geri alınsın. ‘Güvenlik’ bahanesiyle düşünce ve ifade özgürlüğü, örgütlenme hakkı, çalışma hakkı, grev hakkı gibi tüm demokratik haklara yönelik saldırılardan vazgeçilsin.”(Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İSİG: Eylül ayında en az 141 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Böhmermann davası düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa