04 Ekim 2016 15:39

'Haber alma hakkına sahip çıkacağız'

Hayatın Sesi TV ve İMC TV'nin aralarında bulunduğu çok sayıda televizyon ve radyonun mühürlenmesine karşı Ankara'da eylem yapıldı.

Paylaş

Hayatın Sesi TV ve İMC TV'nin aralarında bulunduğu çok sayıda televizyon ve radyonun mühürlenmesine karşı Ankara'da bulunan emek ve demokrasi güçleri eylem yaptılar. Sendikalar, meslek odaları, siyasi partiler ve sanatçıların katıldığı açıklamada, “Haber alma hakkına sahip çıkacağız” denildi.

Ankara'da bulunan emek ve demorkasi güçleri, Başbakanlık emriyle televizyon ve radyo kanallarının kapatılmasına tepki gösterdi.

KESK, DİSK TMMOB'in Ankara örgütleri ve ATO'nun çağrısıyla eyleme siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, Şair Ahmet Telli, Sanatçı Zeynep Karababa de destek verdi.

Muhalif televizyon ve radyoların mühürlenmesine karşı sık sık “Özgür basın susturulamaz”, “Ne darbe, ne OHAL, demokratik Türkiye” sloganları atıldı.

Kızılay Yüksel Caddesi'nde yapılan eylemde ortak basın açıklamasını okuyan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, OHAL'i 3 ay uzatan hükümetin basın özgürlüğünün Türkiye'deki son kırıntılarını da yok etmek için var gücüyle çalıştığını dile getirdi. Hükümetin çizgisi dışındaki emekten, demokrasiden ve barıştan yana yayın yapan kanal ve radyolara yapılan saldırının ülke tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade etti. Görgün, 15 Temmuz darbe girişimini kendileri için bulunmaz bir fırsata çeviren AKP iktidarının muhalif kanalları kapatarak halkın haber alma hakkına darbe indirdiğini söyledi. İktidarın kapattığı kanalların işçilerin, kadınların, çevre mücadelesinin, sesini hiçbir yerde duyuramayan her kesimin gerçek sorunlarını ekranlarına yansıttığını ifade eden Görgün, “Düşünceye, ifade ve basın özgürlüğüne doğrudan darbe niteliği taşıyan bu uygulamayı kınıyor, hukuk dışı uygulamaya son verilerek yayın durdurma kararının derhal geri alınmasını talep ediyoruz. Basını susturmaya çalışanlar, halkın haber alma hakkına engel olmaya çalışanlar, gerçeklerin duyulmasını, görülmesini istemeyenler tarihin hiçbir döneminde iyi hatırlanmadılar. Haber alma hakkına sahip çıkacağız” diye konuştu.  

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube yöneticisi Cem Gurbetoğlu da “Biz gazeteciler yıllardır gazetecilik suç değildir diyoruz. Bugün basına yönelik saldırıların çapı genişledi. Artık televizyon ve radyoların kapatılması gündemde. Çizgi film kanalları bile kapatılıyor. Bu halkın haber alma hakkına saldırıya karşı dayanışma içinde olanlara tüm meslektaşlarım adına teşekkür ederim” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Virgül koyuyoruz, yeniden geleceğiz'

SONRAKİ HABER

Gerçeklerin haber olması engellenemeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...