04 Ekim 2016 14:37

Yerel internet sitesinde AKP baskısı!

Bozcaada Haber Genel Yayın Yönetmeni Serkan İlik, 'AKP İlçe Teşkilatı, adaya gelmeyen yatırımlara isyan etti' haberi sebebiyle ifade verdi.

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale 

Bozcaada Haber isimli internet sitesinde yer alan “AKP İlçe Teşkilatı, adaya gelmeyen yatırımlara isyan etti”  başlıklı haber nedeni ile Bozcaada Haber Genel Yayın Yönetmeni Serkan İlik, emniyette ifade verdi. İlik’i AKP İlçe Başkanı Uğur Talay’ın şikayet ettiği öğrenilirken, bu durum birçok televizyon ve radyo yayınının durdurulduğu bir dönemde yerel basının da baskı altına alma çalışması olarak değerlendirildi. 
Türkiye, gazetecilerin hapse atıldığı, gazete, televizyon ve radyoların yayınlarının durdurulduğu bir dönemi, basın ve ifade özgürlüğü hakkı, halkın haber alma hakkı üzerinden tartışıyor. Cezaevindeki gazeteci sayısının 100’ün üzerinde olduğu ifade edilirken, yerelde de basın kuruluşlarına yönelik iktidar partisi baskıları devam ediyor. Bozcaada Haber isimli internet sitesinin haberine göre, doğruluğu AKP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Balcı kanalıyla teyit edilen “AKP İlçe Teşkilatı, adaya gelmeyen yatırımlara isyan etti” başlıklı habere, AKP’nin ilçe Başkanı Uğur Talay tarafından şikayette bulunulduğu öğrenildi. AKP İlçe Başkanı Talay’ın şikayetinin ardından ise Bozcaada Haber Genel Yayın Yönetmeni Serkan İlik, ilçe emniyetine giderek yaklaşık 45 dakika boyunca ifade verdi. 
Olayın duyulması üzerine Bozcaada Haber’e destek mesajları geldi. Bozcaada Haber, “Bozcaada’dan ve ada dışından birçok gazeteci ve dostlarımız Bozcaada Haber’i arayarak desteklerini iletti. Çanakkale’den ve ulusal basından dostlarımız konunun takipçisi olacağını belirterek, yayınladığımız haber nedeni ile karakola ifadeye çağrılmanın hukuksuz olduğu gibi basın özgürlüğüne karşı yapılmış bir olay olduğunu ifade etti. Bozcaada Haber olarak gerek telefon ile gerek mail ile gerekse açıklamaları ile bizlerin yanında olduğunu belirten dostlarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu konuda sizlerden daha da güç aldığımızı ifade etmek isteriz. Son zamanlarda Bozcaada Haber’in emniyete şikayet edilerek ifadeye çağrılması ve mahkeme ile karşı karşıya getirilme çabaları tarafsızlığımıza ve cesaretimize en ufak gölge düşürmeyecektir. Aksine bizleri daha da güçlendirecektir. Bozcaada Haber, hiçbir siyasi partinin tarafı olmadığı gibi bundan sonra da sadece Bozcaada’nın çıkarları için çalışacaktır” dendi.
 

ÖNCEKİ HABER

Knidos’ta şeref tribünü bulundu

SONRAKİ HABER

AKP’ye inat, yaşasın Hayat! 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...