04 Ekim 2016 14:19

Nazilere karşı duran kadından sosyal demokratlara tepki

Tess Asplund, resminin Sosyal Demokrat İşçi Partisi tarafından kullanılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Bu yılın 1 Mayısı’nda İsveç’in Borlänge ilinde gösteri yapan 300 Nazi’nin önüne yumruğunu havaya kaldırarak dikilen Tess Asplund, resminin Sosyal Demokrat İşçi Partisi tarafından kilise seçimlerinde propaganda amacıyla kullanılmasına tepki gösterdi.

Hükümetin büyük ortağı Sosyal Demokrat İşçi Partisi, kilise seçimlerinde oy alabilmek için internet sitesine Asplund’un ırkçılara karşı tek başına direndiğini gösteren resminin altına “Tavır alan bir kilise için. Sosyal Demokratlar, Geleceğin Partisi” yazdı ve partinin amblemini yerleştirdi.

Asplund, Sosyal Demokrat İşçi Partisi yetkililerine telefon ederek partileriyle birlikte anılmak ve görülmek istemediğini söyledi. Resminin propaganda amacıyla kullanılmasına karşı olduğunu ve kaldırılmasını istedi. Ancak bu talebi reddedildi.

Asplund, sosyal demokratların rüzgara göre yön değiştiren iltica politikasından hoşlanmadığı için resminin kullanılmasını istemediğini, karşı çıkmasına rağmen resminin kullanılmasının kendisini şok ettiği, üzdüğü ve kızdırdığı açıklamasını yaptı.

Resmi çeken Gazeteci David Lagerlöf’ün devreye girerek fotoğrafın kullanılmasını istemediğini iletmesinden sonra sosyal demokratlar geri adım atmak ve resmi kaldırmak zorunda kaldılar. 
(Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polonya'da kadınların 'Siyah Protesto'suna dev katılım

SONRAKİ HABER

Suriye görüşmeleri askıya alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa