04 Ekim 2016 14:10

Ericsson binlerce işçiyi işten çıkarıyor

İsveç Devlet Televizyonu, Ericsson’un 3 ila 4 bin çalışanını işten atacağını duyurdu.

Paylaş

İsveç Devlet Televizyonu, (Svt) dünya piyasasının telekomünikasyon devlerinden Ericsson’un Kumla ve Borås illerindeki fabrikalarının bir kısmını veya tamamını kapatacağını, 3 ila 4 bin çalışanını işten atacağını duyurdu.

Ericsson yöneticilerinin işten atılmalarla ilgili hükümeti bilgilendirdiği, işten atılmalarla ilgili bir basın toplantısı yaparak kamuoyunu bilgilendirecekleri belirtildi. Svt’nin edindiği bilgilere göre düzenlenecek basın toplantısında şirketin araştırma ve geliştirme çalışmalarını İsveç’te yoğunlaştıracağı da açıklanacak.

5 KİŞİDEN BİRİ İŞTEN ATILACAK

Borås ilindeki fabrikanın kapatılması durumunda 800 çalışanın tamamının işine son verileceği belirtiliyor. Sendikacılar konu hakkında her hangi bir açıklama yapmadıkları için şirket yönetiminin işten atılmalar hakkında sendikaları bilgilendirip bilgilendirmediği bilinmiyor.

Dagens Industri gazetesi, bundan bir süre önce şirketin 18 milyar kron tasarruf etmeyi ve 25 bin çalışanını işten atmayı planladığını duyurmuştu. Bu, şirkette çalışan her beş kişiden birinin işten atılabileceği anlamına geliyor.

Ericsson’un 16 bini İsveç’te olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde 115 bin çalışanı bulunuyor.

AB’DEN ERİCSSON’A 4 MİLYON AVRO DESTEK

İsveç medyasında yer alan haberlere göre Avrupa Birliği, Ericsson’un işten attığı çalışanlarına 4 milyon kron yardımda bulunacak. 

Ericsson geçtiğimiz yıl da Katarinaholm ilinde bulunan fabrika ve tesislerini kapatmış ve 900 çalışanının işine son vermişti.

Avrupa Birliği’ndan alınacak yardım, Katarinaholm’un yanı sıra Kista, Kumla, Linköping, ve Göteborg illerinde Ericsson’un işten attığı emekçilerin yeni bir iş bulmalarına katkıda bulunmak için kullanılacak.

Bu yılın mart ayında İsveç Hükümeti Ericsson’da işten atılan emekçilere yardım edilmesi için Avrupa Birliği’ne başvurmuş ve Avrupa Küreselleşme Fonundan (EFG) kaynak aktarılmasını talep etmişti. (Stockholm/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tophane'deki sergiye saldırı Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Polonya'da kadınların 'Siyah Protesto'suna dev katılım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...