04 Ekim 2016 14:02

Yıldırım: PYD'yi de atmasını biliriz

Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu: 'PYD ve YPG'yi de zorla Cerablus'tan atmasını biliriz.'

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, “Nasıl DEAŞ’ı ÖSO mensuplarıyla Cerablus’tan aşağıya doğru püskürttüysek gerektiği anda PYD ve YPG’yi de zorla Cerablus’tan atmasını biliriz” dedi.

Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. AKP’ye yönelik yapılan eleştiriler içinde konuşan Yıldırım, “AK Parti’ye ayar vermeye çalışanlar kendi içlerinde temizliği yapmalıdırlar. Biliyoruz ki, AK Parti’den yüz bulamayan FETÖ’cüler soluğu diğer partilerden alıyor. PKK ile mücadele konusunda da benzer sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Tavrımız orada da nettir. Suçlu olan kim olursa olsun mutlaka cezası çekecek suçsuz olan hiç kimsenin mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

Eleştirilen Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili konuşan Yıldırım, operasyonun devam edeceğini ifade etti. PYD’yi hedef alan Yıldırım şunları söyledi: “Menbic’i bu terör gruplarını terk etmesi gerekiyor, ancak bugüne kadar maalesef tam anlamıyla Menbic terör unsurlarından boşaltılmış değil. Bin bir türlü yalanla, örgüt ismi değiştirerek ipe un seriyorlar, çekilmeyi gerçekleştirmiyorlar. Türkiye olarak biz bu konuda kararlıyız. PKK neyse PYD’de de YPG de aynıdır. Sadece isimleri değişiktir ama bunların hepsi terör örgütüdür. Nasıl DEAŞ’ı bölge halkından oluşan Özgür Suriye Ordusu mensuplarıyla birlikte Cerablus’tan aşağı doğru püskürttüysek, gerektiği anda PYD ve YPG’yi de zorla Cerablus’tan atmasını da biliriz. Bundan sonra Suriye konusunda her ne adım atılacaksa onun bir tarafı da mutlaka Türkiye olacak. 911 km hududu, 3 milyonu bulan mültecisiyle Türkiye’yi, Suriye sorunu konusunda dikkate almamak tarihi hatadır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MHP’den AKP’ye tam destek!

SONRAKİ HABER

Tophane'deki sergiye saldırı Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...