04 Ekim 2016 13:56

Baluken: Mücadele edilmezse OHAL ilelebet sürer

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, OHAL’in fiili rejim değişikliğinin aracı olarak kullanıldığını söyledi.

Paylaş

OHAL sürecinin 3 ay uzatılmasının kendileri için sürpriz olmadığını belirten HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, OHAL’in fiili rejim değişikliğinin aracı olarak kullanıldığı ve bunun sonuna kadar da uzatılmak istendiğini dile getirdi.

Bakanlar Kurulunun, OHAL sürecinin 3 ay daha uzatılması ve kanun hükmündeki kararnameler ile ilgili açıklamalarına ilişkin HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken açıklama yaptı.

Baluken, DİHA’ya verdiği demeçte OHAL sürecinin fiili rejim değişikliğinin bir aracı olarak kullanılmak istendiğini belirtirken, KHK ile ilgili Mecliste kurulacağı belirtilen komisyona ilişkin kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini söyledi. Baluken, bu adımı da AKP ve Erdoğan’ın KHK’lere dönük tepkileri ve dikkatleri farklı yöne çekmek amacıyla samimi olmayan bir açıklama olarak değerlendirdi.

Baluken, “OHAL Erdoğan tarafından fiili rejim değişikliğinin bir aracı olarak kullanılıyor. Tek adam rejimini yasal güvenceye kavuşturuncaya kadar OHAL sürecini devam ettirmek isteyecektir. Türkiye toplumunun büyük bir kesimi OHAL’in darbe ile mücadele amacı taşımadığını çok iyi biliyor. Erdoğan Meclisi devre dışı bırakan ve toplumsal muhalefeti tasfiye etmeyi amaçlayan uygulamaları OHAL ile yerine getiriyor. Kendi hayal ettiği tek adam rejiminde de böylesi bir yönetim anlayışı vardı. Erdoğan, bu yetkiyi halktan almamıştı. Şimdi halktan alamadığı bu yetkiyi ‘Allah’ın lütfu’ olarak değerlendirdiği darbe girişimini bir fırsata çevirerek, bu hakkı almak istiyor” dedi.

Baluken, Türkiye’de OHAL süreci ve “darbe ile mücadele” adı altında yaşanılanlarla birlikte hukuk devletinin normlarına dair tek bir kırıntının bile bırakılmadığına işaret etti.

OHAL rejiminin geçici sürelerle ya da bir kaç ay süre ile uzatılacağı ya da kaldırılacağı beklentisinin doğru olmadığını kaydeden Baluken, OHAL uygulamasının tek adam rejimine evrilip yasal güvenceye kavuşturuluncaya kadar süreceğini söyledi. Baluken, bunu değiştirecek olan tek gücün de demokrasi güçlerinin örgütlü mücadelesi olduğunu dile getirdi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de yolsuzluk operasyonu: 33 gözaltı

SONRAKİ HABER

MHP’den AKP’ye tam destek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa