04 Ekim 2016 13:23

Yunuslara Özgürlük Platformu: Kabahat değil suç olsun

Yunuslara Özgürlük Platformu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Paylaş

Yunuslara Özgürlük Platformu 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, hayvanlara karşı işlenen suçların Kabahatlar Kanunu’na göre değil, TCK kapsamında suç olarak değerlendirilmesini talep etti. 

Platform açıklamasında 2010’dan bu yana yunus gösteri merkezlerinde ve tematik deniz parklarında cezasız kalan bazı fiilleri de listeledi. Yunuslara Özgürlük Platformu Sözcüsü Öykü Yağcı, “Esaretin ‘fırsat’, işkencenin ‘eğlence’ olarak sunulduğu bir siyasi, ekonomik ve sosyal düzen içinde bugüne kadar şahit olduğumuz 4 Ekim’ler, bizzat failler tarafından, geri kalan 364 günde işledikleri suç niteliğindeki fiillerin adeta üzerini örtecek şekilde kullanıldı” diye konuştu.

Platform, ilgili bakanlıklara da şu çağrıda bulundu:”Bugün esaret altında acı çektirilen, işkence gören ve ölümüne sebebiyet verilen tüm isimsiz hayvanları anarken, başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere kamu kurumlarını bir kez daha göreve çağırıyoruz: Hayvan hakları ihlalleri günümüzde çağ dışı bir zihniyetle ‘kabahat’ olarak geçiştirilemez. Tür ayrımı yapmaksızın hayvanlara karşı işlenen tüm suçların bir an önce TCK kapsamına alınması ve para cezasına çevrilmeyecek şekilde gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için somut bir adım atın.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eylül ayında 35 kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklular hastaneye sevk edilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa