04 Ekim 2016 12:56

İktidarın hedefi 'tek medya'

Hayatın Sesi Televizyonunun RTÜK yetkilileri ve maliye tarafından mühürlenmesinin ardından televizyona destek ziyaretleri sürüyor.

Paylaş

Hayatın Sesi Televizyonunun RTÜK yetkilileri ve maliye tarafından mühürlenmesinin ardından televizyona destek ve dayanışma ziyaretleri yapılıyor. Destek ziyaretinde bulunanlar arasında TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, İHD  İstanbul Şube yöneticileri ve HDP İstanbul İl Örgütü Yöneticisi Ayşe Karadağ da yer aldı.

‘HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

İktidarın farklı seslerden ve sözlerden korktuğunu söyleyen HDP Milletvekili Filiz Keresteciğlu “Sabah Özgür Radyoda, sonrasında İMC Televizyonunda şimdi de sizinle beraberiz. Gördüğümüz şey şu, dayanışma güzelleştiriyor. Burada da o güzelliği gördük. Bu nedenle İktidara geçmiş olsun, yaptıkları baskılarla kendilerinin ne kadar korku içerisinde olduklarını gösteriyorlar. Buradaki basın emekçileri maddi çıkar gütmeden yıllarca emekten yana, kadınlardan yana, halkların özgürlüğünden yana yayın yapan uğraşan insanlar. Bu çıkarlar kişisel olmadıkları için susturmak da kolay değil. İMC, Özgür Radyo, Hayatın Sesi, kadınların sesi, LGBTİ’lerin sesi. Kadın özgürlük hareketi de bu mecralarda ses buluyor. Hep birlikte kazanacağız. Bunun başka çıkış noktası yok”dedi.

‘DAHA ÇOK DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR’

Dayanışmanın öneminin altını çizen HDP Milletvekili Pervin Buldan ise, “Hep siz çağırırdınız biz gelirdik, bugün siz çağırmadan biz geldik. Dayanışma, mücadele, omuz omuza yürüme yaşamın her alanında önemli. Bugün sizin yanınızda olmak da önemli. Daha çok dayanışmaya ihtiyaç var. Çünkü bir darbe hukuku var ülkede. Türkiye’de hiçbir zaman adalet olmadı zaten. Türkiye’de hiçbir zaman adalet işletilmedi.  Ve bugün bir kez daha Türkiye’nin ne kadar hukuksuz ve adaletsiz olduğunu gördük. 15 Temmuz akşamı bir darbe ile uyandık  Askeri darbe yapılmak istendi ancak ondan sonra Türkiye siyasi darbelerle karşı karşıya kaldı. Darbelerle mücadele etmek olağanüstü halle, kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye’yi yönetmek anlamına gelmiyor.  Hayatın Sesi, İMC’nin sesini kesmek anlamına gelmiyor. Darbelerle mücadele  daha çok barış, daha çok demokrasi ve özgürlükler demek. Türkiye’de tam tersi anlamına geliyor” diye konuştu. Gazetecilerin bugünlerde yan yana durması gerektiğini belirten Buldan, “Bugün gazeteciyim diyen herkesin aslında burada olması gerekiyor. Bir korku psikolojisi var. Bu ülkeyi yönetenlerin bu ülkeyi tekleştirmek gibi niyetleri var. Tek medya yürürlüğe konulmak isteniyor. Baskınlar onu gösteriyor. Basın kuruluşlarında çalışan gazeteciler, bu hukuksuzluğa karşı dayanışma göstermelidir. Bugün Hayat’ın yanında olmayanlar, yarın yanlarında hiç kimseyi göremeyecekler”dedi.

{{292014}}

‘KORKUYORLAR’

HDP İstanbul İl Örgütü Yöneticisi Ayşe Karadağ, “Değişik renk, seslerden korkuyorlar. Korktukları için susturmaya çalışıyorlar.  Bu kanallar radyolar Türkiye halklarının sesiydi. Fakat ülke tek sesle idare edilmek isteniyor.  Halkların sesi şimdilik susturulabilir. Daha gür bir sesle yayınlara devam edilecektir” dedi.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİDF: Gerçekler karartılamaz

SONRAKİ HABER

DİSK/Basın-İş: Basın tarihinin en karanlık günleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...