04 Ekim 2016 12:49

DİDF: Gerçekler karartılamaz

Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, Türkiye'de çok sayıda televizyon ve radyonun kapatılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), yaptığı açıklamada Türkiye’de Hayatın Sesi TV, İMC TV, Zarok TV'nin de aralarında olduğu 13 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasına tepki gösterdi. DİDF, AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçeklerin üstünü örtmek, Türkiye’yi karanlığa gömmek için bütün gücüyle hareket ettiğini söyledi.

DİDF Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan açıklamada şöyle denildi: “Türkiye’de bir süredir işçi sınıfına, emekçilere, kamu çalışanlarına, Kürtlere, Alevilere ve diğer azınlıklara yönelik sürdürülen baskı ve sindirme politikası, 28 Eylül günü 12 televizyon ve 11 radyo kanalının kapatılması, mallarına el konulmasıyla yeni bir aşamaya geçmiş bulunuyor. Bunlar yetmezmiş gibi bir de Fransa’ya baskı yapılarak yurtdışından yayın yapan Mednuçe televizyonunun da kapatılması sağlanmıştır. 
Sözde 15 Temmuz’dan sonra Gülen Cemaati’ne karşı başlatılan süreç gelinen aşamada Cemaat’le hiç alakası olmayan, hatta ona karşı mücadele eden ilerici, demokrat, Alevi ve Kürt kurum ve kuruluşlarına dayanmıştır. Bu baskı ve sindirme politikasının asıl amacı, AKP/Erdoğan politikalarına karşı çıkan toplumsal muhalefet ve onun sesi olan meyda kuruluşlarını susturmak, tek sesin hakim olduğu bir ülke kurmak olduğu açıktır.” 

‘ALMANYA HÜKÜMETİ SESSİZ KALMAMALI’

Aralarında imc TV, Hayatın Sesi gibi kanalların da olduğu televizyonların susturulmasının Türkiye’de basın ve düşünce özgürlüğüne vurulmuş büyük bir darbe olduğunun belirtildiği açıklama şöyle devam etti: “Basına yönelik son yılların en büyük saldırısına karşı Almanya ve AB, bugüne kadar net ve açık bir tutum takınmamış, adeta gelişmelere seyirci kalmıştır. Erdoğan ile yürütülen kirli pazarlıklar sonucunda onun kurduğu otoriter rejime açıkça göz yumulmakta, destek verilmektedir. Türkiye’de basına ve aydınlara yönelik baskılar ve kapatmaları biz Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenler olarak büyük bir endişeyle izliyoruz. Bu nedenle öncelikle Alman hükümetinin ve demokratik kamuoyunun baskılar karşısında sessiz kalmamasını, açık tavır alarak tepki göstermesini talep ediyoruz.
Gerçeklerin üzerini kapatmak için basına yapılan baskınları ve yasaklamaları kınıyor, kapatılan televizyon ve radyoların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Gerçeklerin üzeri, dayanışma, mücadele var oldukça örtülemeyecektir.” (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Hayatın Sesi Televizyonuna destek ziyaretleri sürüyor

SONRAKİ HABER

İktidarın hedefi 'tek medya'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...