04 Ekim 2016 12:42

Adana Alevi Platformu, öğretmenlere destek verdi 

Adana'da Alevi Platformu, Atatürk Parkı'nda devam eden öğretmenlerin eylemine bağlama ve türküleriyle destek verdi.

Paylaş

Adana'da Alevi Platformu, Atatürk Parkı'nda dün akşam saatlerinde 10 gündür devam eden "Öğretmenime Dokunma" eylemlerine bağlama ve türküleriyle destek verdi.

Eylemde platform adına konuşan PSAKD Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, AKP'nin 15 Eylül sonrası öğretmen atamaları için getirilen mülakat ile kendinden olmayan öğretmenlerin elenmesi,  elenmesi, Hayatın Sesi TV, TV 10 gibi televizyonların kapatılması, Eğitim Sen üyelerinin açığa alınması gibi çok sayıda uygulamalara dikkat çekerek AKP'nin hedefinin dün ortaklık yaptıkları darbecilerle mücadele olmadığını söyledi.  

Bu mücadelenin yalnız öğretmenlerin işe dönme mücadelesi olmadığını dile getiren Şahin, "Bunun bir bütün demokrasi mücadelesi olduğunun bilincindeyiz ve bu bilinçle mücadelemizi daha fazla ortaklaştırma amacı içerisindeyiz" dedi.

Bugün yapılan saldırılara karşı dik bir duruş sergilemek gerektiğini ifade eden Şahin, "Bugün Yezid'in karşısında Hüseyin, Hızır Paşaların karşısında Pir Sultan olma günüdür"dedi. Eylem oturma eylemi şekilnde türküler söyleyerek devam etti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB'dan dayanışma ziyareti: Emekçilerin sesine saldırı

SONRAKİ HABER

Hayatın Sesi Televizyonuna destek ziyaretleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...