17 Mayıs 2012 13:28

İzmir greve hazırlanıyor

Hükümetin memurlara yönelik olarak açıkladığı zam oranı ve yapılması gerekenlere dair işyeri temsilcileriyle görüştük. Temsilciler açıklanan zam oranının kendileri ile alay etmek olduğunu ifade ederek, işyerinde sıkıntı ve sorunların had safhada olduğunu belirttiler. Grev çalışmalarına başladıklarını belirten işyeri t

İzmir greve hazırlanıyor
Paylaş
Emine Uyar

Muhakemat Müdürlüğü BES İşyeri Temsilcisi Melahat Yıldırım, zammın yeterli olmadığını ama böyle bir oranı beklediklerini belirterek, “Bizim talebimiz yüzde 30’du. Tüm konfederasyonlar ve sendikalar olarak hak verilmez alınır sözüne uygun hareket etmeli. Sonuçta herkesin talepleri var. Hakkımız için grev yapacağız ve bu şekilde haklarımızı alacağımıza inanıyorum” dedi.

Konak Vergi Dairesi BES İşyeri Temsilcisi Mehmet Ali Akkavim, bugün ev kirasına zam yapması gerektiğini belirterek, “Benim kirama yüzde 10 zam yapılıyor. Hükümet 3+3 zam veriyor. Bunu kabullenmek mümkün değil. Enflasyonun yüzde 10-11 olduğunu düşünürsek beklentimizi hiç karşılamıyor. Mümkün olduğunca iyi örgütlemeliyiz grevi. Katılımın iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü insanlar iyice bunaldı. Grev çalışmasına tüm arkadaşlarımız katılmalı” dedi.

Tepecik Hastanesi SES İşyeri Temsilcisi İhsan Kaftar da, Hükümetin iktidara geldiği günden bu yana verdiği komik zamlarla emekçileri oyaladığını belirterek, “Biz ülkenin gidişatında temel taşları oluşturan insanlarız. Zam oranları emekçilere yapılmış bir hakarettir. Bizler mutsuzuz. İnsanların bir arada bir şey üretme ritmini bozdular. Kamu hizmetinden ziyade bir holdingde çalışır gibiyiz. Ama bizler kamusal hizmeti terk etmeyeceğiz” dedi.

‘STANDIMIZI AÇTIK’

Kaftar, talepleri için hastanede stant açtıklarını belirterek, “Bütün çalışanların imzası ile Başbakanlığa bir kez daha sesleniyoruz. İnsanların insanca yaşama vasfını kaybettiren ücretlerin gözden geçirilmesini istiyoruz. Ekmeğin, emeğin, sendikal örgütlenmenin karşılığını almak bir araya gelmekten geçiyor. Sorunlarımız ortak. Zeminde birleşmemiz gerekli” dedi.

Yine aynı hastanede işyeri temsilcisi olan Deniz Karlık da, hükümetin sürekli olarak, dünyada büyüyen ikinci ekonomi söylemini sanal rakamlarla pompaladığını belirterek, “Memurlara önerdikleri zam oranında gerçekler çok net açığa çıkıyor. Sefalet ücretini kabul etmeyeceğiz. Yıllardır süregelen tiyatroya artık son verilmeli. ILO normlarına göre grevli toplu sözleşmeli gerçek sendika hakkı istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)


‘KOMİTELERLE GREVE HAZIRLANALIM’

KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin katıldığı toplantıda, 23 Mayısta yapılacak greve tüm kamu emekçilerinin katılımı için işyerlerinde çalışmaları hızlandırma kararı alındı. Toplantıya KESK Genel Merkez yöneticileri de katıldı.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, toplusözleşme süreci ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Toplantıda söz alan sendikaların İzmir şubelerinin yönetici ve üyeleri 23 Mayıs grevi ve sonrası için neler yapılması gerektiği konusunda önerilerde bulundular. KESK’e yönelik eleştirilerinde yapıldığı toplantıda şu öneriler dile getirildi; İşyerlerinde diğer sendika üyeleri ile ve üye olmayanlarla birlikte ortak grev komiteleri oluşturmak, TİS sürecindeki taleplerle ilgili ortak bildiriler hazırlamak, grev günü işyerlerinde bulunmak ve geç saatte ortak alanda toplanmak, işçi sendikaları ve yerel emek ve demokrasi güçlerinin dayanışmasını sağlamak, öğrencilere ve velilere yönelik bildiriler hazırlamak, talepler kabul edilmediği takdirde grevi devam ettirmek.

ÖNCEKİ HABER

‘3+3’e cevabımız grevle olacak’

SONRAKİ HABER

S&P’den ‘not’ savunması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...