04 Ekim 2016 12:33

'Yenikapı ruhu' tezkereyle devam ediyor

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen kabul edilen tezkerenin Yenikapı ruhunun Meclis'te devam ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Paylaş

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen yaptığı açıklamada AKP, CHP, MHP oylarıyla kabul edilen tezkerenin Yenikapı ruhunun Meclis'te devam ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Bilgen Hayatın Sesi Televizyonu'nun da bulunduğu birçok televizyon ve radyonun kapatılmasını da “ülke demokrasisi hedef alınıyor” olarak değerlendirdi.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, televizyon kanallarının yayınlarının durdurulmasının aynı zamanda ileriye dönük bir karartma girişimi olduğu ifade edildi. Basın organlarının  kapatılmasının sadece çalışanları hedef almanın yanı sıra ülke demokrasisini de hedef aldığını belirten Bilgen, yayını durdurulan basın kuruluşlarının yeniden açılmasını istedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP mitinglerine katılımla ilgili açıklamalarına ilişkin de konuşan Bilgen, “Biz mitinglerimizi devlet olanaklarıyla yapmıyoruz hatta bizim yasal mitinglerimizi canlı bombalar gönderiliyor. Parti binalarımız önünde basın açıklamalarına bile polis tarafından saldırıldığını biliyoruz” dedi. 

OHAL uygulamalarının artık siyasi krizi de aşarak bir yönetim tarzı haline gelmesinin bölgesel ve ekonomi krizleri tetikleyeceğini ifade eden Bilgen, bu nedenle OHAL'in kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Dünyanın hiçbir yerinde hak ihlallerinin “mağduriyet edebiyatı” olarak görülemeyeceğini ifade eden Bilgen, bunun insan haklarına ilgisizlik ve duyarsızlık anlamına geldiğini söyledi. İkinci bir darbe iddiasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bilgen, bunun bir göz korkutma ve OHAL'de yaşanan hukuksuzlukları örtme olabileceğini söyledi. Ancak böyle bir şey varsa da bunun önleminin demokrasi ve hukuk mekanizmalarını güçlendirmek olduğunu kaydeden Bilgen, darbenin siyasi ayağına ilişkin bir adım atılmadığını, bu konuda çalışmalarımız olacağını dile getirdi. Yine Suriye ve Irak tezkeresinin Mecliste bulunan üç partinin oyları ile kabul edildiğini belirten Bilgen, bunun Yenikapı ruhunun devam ettiğinin göstergesi olduğunu ifade etti. Bilgen, “Biz bölgedeki sorunların silahla çözülemeyeceğini düşünüyoruz. O ülkedeki aktörler tarafından ülkenin geleceğine karar verilmesi gerekir. Musul ve Rakka'nın NATO tarafından değerlendirilmesi yanlıştır. NATO ülkesine müdahalede bu söz konusu olabilir. Mesele artık IŞİD olmaktan çıkmıştır. IŞİD sonrası o bölgede ne olacağı meseledir.  (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Veliler, çocuklarının okulu için eylemde

SONRAKİ HABER

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar, Hayatın Sesi'ni ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...