18 Mayıs 2012 10:00

‘3+3’e cevabımız grevle olacak’

KESK’e bağlı, tek yetkili sendika Kültür Sanat-Sen Yönetim Kurulu, hükümetin 3 artı 3 zam önerisine en iyi cevabı 23 Mayısta grevle ve alanlarda vereceklerini ifade etti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile çalışanlar adına Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK arasında yürütülen toplusözleşme

‘3+3’e cevabımız grevle olacak’
Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile çalışanlar adına Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinin 6. oturumu devam ederken, KESK’in tek yetkili sendikası Kültür Sanat-Sen’den greve hazırlandıkları açıklaması geldi. Açıklamada, “AKP Hükümetinin yüzde 3+3 zam teklifine cevabımızı 23 Mayısta grev ile vereceğiz!” denildi.  

Hükümetin zam teklifinin 2.5 milyona yakın kamu emekçisi, 1.8 milyon emekli ve toplusözleşme görüşmelerine katılan sendikalarla resmen dalga geçmek olduğu vurgulanan açıklamada, bu teklifin aynı zamanda, fedakarca çalışan kamu emekçilerine büyük bir saygısızlık olduğunun da altı çizildi. Hükümetin “bütçe kaynakları” ve “mali disiplin” gerekçelerinin eleştirildiği açıklamada, yapılan teklifin ciddiye bile alınmadığının altı çizildi.

‘TİS’İ MANİPLE ETMEYE ÇALIŞIYOR’

“AKP Hükümeti, sadece ücret ile ilgili teklifini sunmuş, günlerdir komisyon toplantılarında gündeme getirdiğimiz ekonomik, sosyal ve özlük sorunlara ilişkin hiçbir teklif sunmamıştır” denilen açıklamada, bu durum AKP Hükümetinin toplusözleşme görüşmelerini kendi çıkarları doğrultusunda maniple etmeye çalışması olarak nitelendirildi.

Kamu emekçilerinin bu yıl içindeki elektrik ve doğal gaz zamları, vergi artışlarıyla oluşan kayıplarının yüzde 30’u bulduğu vurgulanan açıklamada, AKP Hükümetinin teşvik paketleri ile patronlara hazinenin kapılarını ardına kadar açtığı düşünüldüğünde, kamu emekçilerinin ve emeklilerin üvey evlat muamelesi görmesinin kesinlikle kabul edilemeyeceği dile getirildi.

Hükümetin tavrının, KESK’in ve Kültür Sanat-Sen’in sürecin başından bu yana grevli toplusözleşme hakkı talebinde neden ısrarcı olduğunun önemini bir kez daha gösterdiği ifade edilen açıklamada, “Grev hakkı içermeyen bir toplusözleşme düzeninde, işverenin bu tür tek taraflı dayatmalarla ve komik bile sayılmayan zam teklifi ile kamu emekçilerinin karşısına çıkması kaçınılmazdır” denildi.  

‘YETERİNCE FEDAKARLIK YAPTIK’

Kamu emekçilerinin bugüne kadar fazlasıyla fedakarlıkta bulunduğu, 5 aydır ücret zammı alamayarak, ekonomik olarak ciddi mağduriyetler yaşadığı, açlık sınırında yaşam mücadelesine mahkum edildiği kaydedilen açıklamada, “Her fırsatta ekonomik büyüme rakamları ile övünenlerin, sıra büyümede en çok katkısı olan emekçilerin taleplerine gelince üç maymunu oynamalarını kabul etmiyoruz” denildi.

‘İNSANCA YAŞAM İÇİN GREVE’

Açıklamada, Kültür Sanat-Sen olarak, AKP Hükümetini zam bile sayılmayacak söz konusu teklifini geri çekmeye ve kamu emekçilerinin ve emeklilerin taleplerine kulak vermeye çağırdıkları vurgulandı. Hükümetin teklifi ile büyük bir hayal kırıklığı yaşayan, özelleştirme tehdidi ile hizaya getirilmeye çalışılan örgütlü, örgütsüz bütün kültür, sanat ve turizm emekçilerine de “İnsanca yaşam ve çalışma koşulları talepleriyle 23 Mayısta gerçekleştirilecek olan greve katılma” çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın avukatların Fethiye isyanı

SONRAKİ HABER

İzmir greve hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...