03 Ekim 2016 18:48

Haseke'de düğüne intihar saldırısı: 29 kişi öldü

Rojava'nın Haseke kentinde düğün salonunu hedef alan intihar saldırısında 29 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

Rojava'nın Cizir Kantonu'na bağlı Haseke’nin Salah Mahallesi'nde saat 21.00 sularında bir düğün salonuna yönelik intihar saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda ölü olduğu belirtilirken, yaralılar hastanelere kaldırıldı.

YPG'den yapılan açıklamada en az 20 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi. YPG'nin açıklamasında patlamanın bir bombadan mı, yoksa intihar saldırısından mı kaynaklandığının henüz belli olmadığı kaydedildi.
IŞİD'e yakın Amaq Haber Ajansı ise, bir intihar saldırganının YPG militanlarının bir toplantısına makineli tüfek ve bombalı yelekle saldırdığını duyurdu. Henüz doğrulanamayan haberlere göreyse, saldırıyı bir kadın intihar eylemcisi düzenledi.

Rojava'da, Haseke ve Sifeya köy yolu üzerindeki El-Senbil Düğün Salonu'nda Fatime ailesinin düzenlediği düğün törenine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı, Cizir Kantonu Sağlık Konseyi'nin verilerine göre 29'a yükseldi. Açıklanan rakamlara göre saldırıda 80'e yakın kişi de yaralandı.

Yaralıların kaldırıldıkları Ebîr Hesaf, Hesekê ve Amûdê hastanelerindeki tedavi devam ettiği bildirildi.

Haseke'nin büyük kısmı, YPG güçlerinin elinde. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM Eski Şefi Kompass: BM sivillere zarar vermesin yeter

SONRAKİ HABER

‘Öğretmenler Dosyası’nda yeni dalgalar bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...