04 Ekim 2016 00:52

Çukurova Üniversitesi kütüphanesine dergiler alınmıyor

Çukurova Üniversitesi Kütüphanesine yıllardan beri gelmekte olan dergi ve gazetelerin alımı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından durduruldu.

Paylaş

Mesut BAYLAV
Adana

Aralarında Evrensel Kültür, Altyazı, Varlık, Psikeart gibi dergilerin yer aldığı yirmiye yakın dergi ve ona yakın gazetenin geldiği Çukurova Üniversitesi Kütüphanesine, darbe girişimi ileri sürülerek artık dergi alınmaması rektörlük tarafından kütüphane yönetimine bildirildi.

‘BÜTÇE ZAYIF HİÇBİRİ GELMESİN’

Kütüphane yönetimi, dergilerin ve gazetelerin neden gelmediği sorusuna rektörlüğün ilk olarak kendilerine FETÖ’cü dergi ve gazetelerin alınmamasını söylediğini, sonrasında ise “Zaten kütüphanenin bütçesi zayıf en iyisi hiçbir dergi ve gazete gelmesin” denildiğini söyledi. Dergi ve gazetelerin bütçesinin kütüphaneye ait olduğunu fakat gelip gelmeyeceğinin kararının rektörlük tarafından alındığını dile getiren yönetim, kütüphane bütçesinin az olmasından yakındı.

Üniversite kütüphanesinin öğrencilerin yoğun olarak kullandığı alanlardan biri olma özelliğini taşıdığını söyleyen öğrencilere ise cevap olarak “Kütüphanemizde wi-fi var oradan okursunuz” denildiği öğrenildi. 
45 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede kütüphanenin bilimsel ve kültürel açıdan zaten yetersiz olduğunu dile getiren öğrenciler durumun bu noktaya gelmesinden şikayetçi. Çukurova Üniversitesi öğrencileri önümüzdeki günlerde konu ile ilgili imza kampanyası başlatacak.

TABLOLAR DA KALDIRILMIŞTI 

Geçtiğimiz yıl Çukurova Üniversitesi kütüphanesindeki tablolar da Yeni Akit gazetesinin hedef göstermesi sonucu “müstehcen” bulunarak kaldırılmıştı. Kütüphane yönetimi bu olayda da kararın rektörlük tarafından alındığını dile getirmiş, tabloların kirlendiğini zamanlamanın da tesadüf olduğunu öne sürmüştü. 

ÖNCEKİ HABER

ABD, Rusya ile Suriye'de ateşkes görüşmelerini askıya aldı

SONRAKİ HABER

Özgür Gün TV ve Özgür Gün Radyo mühürlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...