18 Mayıs 2012 06:09

Özel yetkili savcıdan gazetemize dava

İstanbul Özel Yetkili Savcılığı, gazetemizin 24 Mart 2012 tarihli sayısının 6 ve 7’inci sayfalarında çıkan haberler ve köşe yazıları için başlattığı soruşturmayla ilgili dava açtı.Savcılık, Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Fatih Polat hakkında, 24 Mart tarihli sayımızda BDP ve DTK’nin yapmış olduğu ortak bas

Özel yetkili savcıdan gazetemize dava
Paylaş

Savcılık, Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Fatih Polat hakkında, 24 Mart tarihli sayımızda BDP ve DTK’nin yapmış olduğu ortak basın açıklamasında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın yapmış olduğu konuşma, İzmir muhabiri Akdemir’in İzmir’deki Newroz kutlamalarıyla ilgili yazdığı izlenim ve Köşe Yazarımız Ender İmrek’in de, ‘AKP’nin yeni stratejisi’ üzerine yazdığı ‘Newroz ve yol haritası’ başlıklı makale hakkında dava açtı. Savcılık Polat, İmrek ve Akdemir’in haber ve makaleler aracılığıyla ‘örgüt propagandası’ yaptıklarını iddia ederek üçü hakkında dava açtı.

Savcılığın açtığı soruşturma üzerine ifade veren Polat, gazetemizde 24 Mart günü yayımlanan BDP ve DTK’nin yapmış olduğu ortak basın açıklamasında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın ifadelerinin gazetemiz için sadece haber olduğunu ifade etmişti.

Verdiği ifadede, Yazarımız Ender İmrek’in “AKP’nin yeni stratejisi” üzerine yazdığı “Newroz ve yol haritası” başlıklı yazısının düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında, gündemdeki bir konuya dair yazarımızın görüşlerini içerdiğini belirten Polat,  söz konusu yeni stratejiyle ilgili  İmrek’ten önce başka gazetelerin yazarları tarafından da aynı şekilde madde madde değerlendirmelerin yapıldığını belirtmişti. Polat, Özer Akdemir’in İzmir’deki Newroz kutlamasına dair yazısının bir izlenim yazısı olduğunu iddia edildiği gibi örgüt propagandası olmadığını vurgulamıştı.

HÜKÜMETİN TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ

Savcılığın dava açmasına tepki gösteren Gazetemiz Avukatı Devrim Avcı, “Demokrasinin ilerisinin yaşandığı söylenen ülkemizde, cezaevlerindeki tutuklu gazeteciler, politikacılar yetmiyormuş gibi hâlâ yazılarından dolayı yargılanmak istenen gazeteciler, yazarlar, politikacılar sıradalar. Yazılarda Kürt, Öcalan, demokratik çözüm kelimelerinin geçmesi, hükümetin politikasının eleştirilmesi propaganda sayıldı” diye konuştu.

Hükümetin hiçbir eleştiriye ve muhalefete katlanamadığını dile getiren Avcı, “Hükümet ve koruyucusu yargı, bırakınız ileri geriyi en temel insan haklarından olan düşünce özgürlüğü ve ifade hakkının kullanılmasına bile tahammülü olmadığını bu açılan dava ve sayısız örnekleri ile göstermektedir” ifadelerini kullandı.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

RMK’da işçilerden habersiz sözleşme

SONRAKİ HABER

‘Bu iddianameyi okuyan dehşete kapılacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...