03 Ekim 2016 17:19

Diyarbakır’da kamu emekçilerinden Hayatın Sesi TV’ye ziyaret

Diyarbakır KESK Şubeler Platformu, Diyarbakır’da Hayatın Sesi Televizyonu emekçilerini ziyaret ederek desteklerini sundu. 

Paylaş

OHAL kapsamında Başbakanlık talimatıyla kapatılan televizyonlara destekler sürüyor. Diyarbakır KESK Şubeler Platformu Diyarbakır’da Hayatın Sesi emekçilerini ziyaret ederek dayanışma duygularını iletti. Platform adına, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Sekreteri Mehmet Nuri Özdemir, Tarım Orkam-Sen  Kadın Sekreteri Funda Keleş, SES Şube Sekreteri  Fuat Sonduk ve Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu üyesi Cemal Acim ziyarette bulundu. 

‘BİZİM SESLERİMİZ SUSTURULMAK İSTENİYOR’

Toplumsal tüm kesimlerin hedef alındığını, televizyonların kapatılmasıyla söz söyleme haklarının da engellendiğini ifade eden SES Şube Sekreteri Fuat Sonduk, “Bizler hem başlayan çatışmalı ortamda sağlık hakkı mücadelemiz hem de sorunlarımızın gündemleştirilmesi konusunda hep yanımızda Hayatın Sesi TV emekçilerini gördük. Bu araçlar bizlerin sesi, soluğu oldu. Hayatın Sesi TV, İMC TV, Evrensel Gazetesi, DİHA gibi her daim emekçilerin yanında yer alan basın kurumlarına yönelik saldırıları kendimize yapılmış olarak görüyoruz ve bu açıdan bu durumun ortadan kalkması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. 

‘BASKI ARTARKEN, EKRANLAR KARARTILDI’

Eğitim Sen 1 Nolu Şube Sekreteri Mehmet Nuri Özdemir de, açığa almalar ve eğitimcilere yönelik tamamen sendikal faaliyetler gerekçe gösterilerek gözaltı ve tutuklamalar yaşandığını, bu süreçte etkili bir şekilde Hayatın Sesi TV’nin bu durumu gündemleştirdiğini söyledi. “Yapılan haberlerle gerçeklerin halka ulaştırılması biz direnen eğitimciler açısından moral ve güç katıyordu. Şimdi sesimizi kestiler. Ancak bizler haklı mücadelemizi sürdürüyoruz. Öğretmenlere yönelik yeni dalgaların gelebileceği ve bu dönemde ekranların karartılması da ayrıca bir göstergedir. Bizler emekçilerin yanında yer alan televizyon kanallarının kapatılmasını kabul etmiyoruz. Bir an önce açılmasını istiyoruz” dedi. 

‘HER KOŞULDA SESİNİZ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Hayatın Sesi TV emekçileri adına söz alan Cumhur Daş da, televizyonlarının emekten, emekçiden yana taraf olduğunu ve KESK heyetinin ziyaretinin de anlamlı olduğunu söyledi. Sadece ekran karartmalarla gerçeklerin ulaşmasının engellenemeyeceğini belirten Daş, “Bizler her koşulda halkın haber alması için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bizimle birlikte çok sayıda televizyona yönelik bu karartma hamlesi sizlerin de dediği gibi toplumun tüm kesimlerine yönelik yapılanların bir parçası olarak hayat buldu. Bu süreç ortak ve bir arada dayanışma ve mücadele örnekleriyle ancak aşılabilir. Bizler emekçilerin, ezilenlerin sorunları için haberciliğimizi her koşulda sürdürmeye, sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: OHAL darbecilere değil halka karşı uygulanıyor

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal: Hayatın Sesi susmamalı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...