03 Ekim 2016 15:09

Kadro fazlası gösterilen eğitimcilere sürgün gibi atama

İstanbul’da bazı öğretmenlerin norm kadro güncellemesi yapılmadan evlerinden uzak ilçelere atanması tepki çekti.

Paylaş

Eylem Nazlıer
İstanbul

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Proje okul”larda çalışan öğretmenlerin de aralarında olduğu binlerce kadro fazlası öğretmenin merakla beklediği atama sonuçlarını açıkladı. 
Ancak bazı öğretmenlerin norm kadro güncellemesi yapılmadan evlerinden uzak ilçelere atanması tepki yarattı.
Konuyla ilgili olarak Evrensel’e konuşan Eğitim Sen Yükseköğrenim Sekreteri İsmail Sağdıç, norm kadro güncellemeleri yapılmadan yani nerede, hangi okulda kadro açığı olduğu belli olmadan atamaların yapıldığını söyleyerek şöyle konuştu: “2 kere il içi ve dışı tayin yapıldı bütün yerler doldurulduktan sonra bu  norm fazlasını ayırıp bunlardan tayin istemelerini beklemek bu arkadaşlarımıza yapılan en büyük haksızlık. Çünkü şu an okullarda açık yok. Açık olmayınca da resen bu arkadaşlarımızın en uzak yerlere atamaları yapıldı.”
Ayrıca norm fazlası ilan edilen öğretmenlerin özür grubunun da dikkate alınmadığını aktaran Sağdıç, “Yani eş durumudur, çocuğunun eğitim durumudur, kendi aile durumudur dikkate alınmıyor. Oysa daha Eylül ayının başında özür grubu atamaları yapıldı. Bu arkadaşlar okullara geldiler, norm kadroya dahil oldular. Onların yerine başkaları norm kadro fazlasına çıktı. Yani aynı durumdan atama yaparken aynı durumu gözetmeden bu arkadaşlarımızı norm kadro fazlası diyerek atamak aslında bakanlığın çifte standartıdır ve bu hukuksuz bir uygulamadır. Bakan modern sürgünün bir başka adını norm kadro olarak koymuş durumda” dedi. 

ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLACAK

Norm kadro atamalarının öğrenci ve veliler açısından da mağduriyet yarattığını belirten Sağdıç, “Bu norm kadro uygulamasını özellikle proje okullarında ki arkadaşları dağıtmak için kullanıldığını düşünüyoruz. Çünkü geçen sene buna yönelik bir hamle yapıldı. Velilerin ve öğrencilerin bizimde aldığımız mahkeme kararlarının ardından geri çekildi” yorumunda bulundu. Eğitim Sen olarak “norm kadro” uygulamasına karşı çıktıklarını da vurgulayan Sağdıç, “ ‘Bu yönetmelikle çalışan ve çalışmayanı ayıracağız, okullarda fazladan öğretmen olmayacak’ gibi açıklamalarda bulunulmuştu. Bakanın da söylediği gibi norm kadro ile hedeflediklerine ulaşamamışlar. 40 bin norm kadro fazlası var, 130 bin açık olduğu söyleniyor. 40 bin norm fazlası yok bunu belirtmek gerekiyor. Norm fazlası dedikleri arkadaşlarımız şu an derse giren arkadaşlarımız” dedi.  
 

ÖNCEKİ HABER

Hayatın Sesi TV’nin kapatılmasına itiraz edildi

SONRAKİ HABER

Jiyan TV, Zarok TV ve Azadi TV mühürlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...