03 Ekim 2016 12:27

Oda başkanı sürgün mü edildi?

ŞPO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in, Bornova Belediyesindeki yerinin eğiştirilmesine yönelik tepkiler sürüyor

Paylaş

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in, Bornova Belediyesindeki görev yerinin ‘alışık olmadık biçimde’ değiştirilmesine yönelik tepkiler sürüyor.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) düzenlediği basın açıklamasında Kocaer’in, Kültürpark’la ilgili İzmir Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu toplantısı öncesi görev yerinin değiştirilmesinin sürgün olup olmadığını sordu.

Basın toplantısında konuşan TMMOB İzmir İKK Sözcüsü Melih Yalçın, Kocaer’in Bornova Belediyesindeki görev yerinin 26 Eylül Pazartesi günü ani ve alışılmadık bir biçimde değiştirildiğini belirterek, “Belediye Başkanının, 27 Eylül Salı sabahı ‘yeni görev yerinde olması’ talimatı verdiği bilgisi de ayrıca kendisine iletilmiştir. Kocaer’in görev yeri değişikliği talimatının bir gün önce, yani 25 Eylül Pazar günü mesai saatleri dışında Başkan tarafından verildiği de bilinmektedir” dedi.

Kocaer’in rant politikalarına karşı kamu yararı taşıyan kurumsal çalışmalar yaptığını vurgulayan Yalçın, “Koruma kurulu toplantısından bir gün önce görev yeri değişikliği yapılması Kocaer’in toplantıya katılmasını engellemek amaçlı mıdır? Yoksa bu durum büyük bir tesadüf mü? Bornova Belediyesi bu kadar aceleci ve uzmanlığı esas almayan sürgün niteliğinde olan kararı neden almıştır?” diye sordu. 

Kocaer’in uzmanlığı dışındaki bir birime sürgün niteliğindeki bu görev değişikliğini kabul etmediklerini dile getiren Yalçın, “Yerel yönetimin hoşuna gitmeyen çalışmalarını engellemek için ise bu çaba boşunadır. Bornova Belediyesini bu yanlıştan bir an önce dönmeye davet ediyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kapatmalara karşı Kartal'da oturma eylemi 

SONRAKİ HABER

Biat etmeyen açlıkla tehdit ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...