03 Ekim 2016 11:06

Eşbaşkanı'nın tutuklanması belediye önünde protesto edildi

DBP'li Saray Belediyesi Eşbaşkanı Zilan Aldatmaz'ın tutuklanması belediye çalışanları ve ilçe halkı tarafından protesto edildi.

Paylaş

Van’da DBP'li Saray ilçe Belediyesi Eşbaşkanı Zilan Aldatmaz'ın tutuklanması belediye binası önünde toplanan Belediyesi Eşbaşkanı A. Kadir Çalışkan, belediye meclis üyeleri, belediye personelleri ile HDP-DBP yöneticileri ve ilçe sakinleri tarafından protesto edildi.

Aldatmaz'ın tutuklanmasının protesto edildiği eylemde konuşan Eşbaşkan Kadir Çalışkan, AKP'nin yürüttüğü inkar ve imha politikasına dikkat çekerek, DBP'li belediyelerin hedef alındığını söyledi.

'KÜRT HALKINI İRADESİNE BAĞLILIĞI ARTIYOR' 

Aldatmaz ve diğer seçilmişlerin tutuklanması kararlarında hukukun ayaklar altına alındığını söyleyen Çalışkan, yapılan bu pervasız saldırılara rağmen Kürt halkının iradesine sahip çıktığını vurguladı. Çalışkan, "Belediyelerimiz hedef seçilmiş durumda, seçilmişlerimiz ise ya gözaltına alınıyor ya da tutuklanıyor. Hukuk dışı uygulamalar devam etse de Kürt halkı bu tür yıldırma politikalarına karşı ayakta durma mücadelesini verecektir, bunu herkes bilmelidirler" dedi.

Çalışkan'ın bu sözleri kısa süreli oturma eylemi yaparak tepkilerini göstermeye devam eden kitle, daha sonra protestolarını noktaladı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Anne sütü için günde 3 defa emniyete götürülüyor

SONRAKİ HABER

İngiltere’den destek mesajı: Hayatın Sesi TV’nin yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa