03 Ekim 2016 11:01

Anne sütü için günde 3 defa emniyete götürülüyor

Diyarbakır’da gözaltına alınan 17 öğretmenden Fatma Gülçiçek Arı'nın 18 aylık Şerman bebeği 3 gündür anne sütü için emniyete götürülüp getiriliyor. 

Paylaş

Diyarbakır’da sendikal faaliyetleri gerekçe gösterilerek 1 Ekim'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan, aralarında Kürt Şair ve Yazar Rênas Jiyan ile Eğitimci ve Yazar Murat Özyaşar'ın bulunduğu 17 öğretmen İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. MEB tarafından görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin 5 gün boyunca avukatlarıyla görüştürülmeyeceği öğrenildi. Soruşturma dosyasında gizlilik kararı olduğu belirtilirken, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. 

İstanbul'da gözaltına alınan Eğitimci ve Yazar Murat Özyaşar da dün akşam saatlerinde uçakla Amed'e getirildi. 

Yine aynı soruşturmada gözaltına alınan Eğitim Sen üyesi Fatma Gülçiçek Arı'nın 18 aylık Şerman isminde bebeği olduğu ve gün içersinde annesinin emzirmesi için Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi. 

Arı'nın ablası Adile Gülçicek Ekici de aynı soruşturma kapsamında 30 Eylül'de tutuklanmıştı. Fatma Gülçiçek'in tutuklanan ablasının 4 yaşındaki çocuğu Agit'e de baktığı öğrenildi. 18 aylık Şerman bebek ve 4 yaşındaki Agit'e şimdi yakınları bakıyor. 

Fatma Gülçiçek Arı'nın eşi Abdullah Arı, "Şerman'ın karaciğeri ile sağlık sorunları var. Bunun yanında egzaması var. Şerman'ın bu rahatsızlıkları nedeniyle anne sütüyle beslenme zorunluluğu var. Bu nedenle emzirmek için günde 3 defa emniyete annesinin yanına götürüyorum. Şerman yaşananlardan dolayı çok stres altında ve çok huzursuz. Bu durum sağlığını çok etkiliyor" dedi. 

Diyarbakır’da son 1 ayda 162 öğretmen gözaltına alınırken, bunlarda 11'i tutuklandı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de KESK'liler, OHAL'e karşı imza istediler

SONRAKİ HABER

Eşbaşkanı'nın tutuklanması belediye önünde protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...