03 Ekim 2016 10:28

İzmir'de 8 Mart metnini okuyan Kocaaslan’a ceza verildi

İzmir’de yapılan 8 Mart mitinginde kurumlar adına ortak basın metnini okuyan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan’a ceza verildi.

Paylaş

İzmir’de yapılan 8 Mart mitinginde kurumlar adına ortak basın metnini okuyan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan’a, İzmir Valiliğince açılan soruşturma sonucunda kademe ilerlemenin durdurulması cezası verildi. 

Kocaaslan aynı nedenle, 23 Kasım’da 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. 

Söz konusu kararla ilgili olarak biraraya gelen platform bileşeni kadın örgütleri, 8 Mart’ta dile getirilen taleplerin kendi talepleri olduğunu belirterek, Kocaaslan’ın cezalandırılmasının kabul edilemeyeceğini vurguladılar.

Kadın örgütleri Ayşegül Kocaaslan’a verilen ceza sonrası bir toplantı yaparak bir dizi eylem ve etkinlik kararı aldı. 

Eğitim Sen 1 Nolu Şubede bir araya gelen 8 Mart Kadın Platformu üyeleri adına açıklama yapan SES Şube Eş Başkanı Rukiye Çakır, ortak oluşturulan basın metnini okuduğu için Kocaaslan’a İzmir Valiliğince soruşturma açılarak ceza verilmesinin antidemokratik ve keyfi olduğunu belirtti. 
    
Valiliğin bu tutumunun 8 Mart’a ve tüm kadınlara yönelik bir saldırı olduğunu ifade eden Çakır, “Bu tutum, yaşanan kötü koşullara itiraz eden, insanca yaşam ve çalışma koşulları talep eden, savaşa karşı barışı savunan, şiddete, tacize karşı sesini yükselten kadınları hedef almıştır” dedi. 

‘TALEPLERİMİZİN ARKASINDAYIZ 8 MART YARGILANAMAZ’

Çakır şunları söyledi; “Ortada bir suç unsuru yokken sadece platforma ait basın metnini okuduğu için arkadaşımız Ayşegül Kocaaslan’ın cezalandırılması kabul edilemez. Metnimizin arkasındayız. Kocaaslan’ın yanında olduğumuzu belirtiyor, eğer ortada bir suç varsa bu hepimizindir diyoruz”.

8 Mart Kadın Platformu 8 Ekim tarihinde de Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapacak.(İzmir/EVRENSEL)  
 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim-İş’de Olağanüstü Genel Kurul sonuçlandı

SONRAKİ HABER

Ekranların karartılması Twitter'da TT oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...