03 Ekim 2016 08:45

Eğitim- Sen, kamudaki ihraçlar için Danıştay’a başvurdu

Eğitim- Sen, OHAL ilanı sonrasında yayınlanan 672 sayılı KHK ile kamudan ihraç edilen üyeleri için Danıştay’a iptal başvurusunda bulundu. 

Paylaş

Darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında 672 sayılı KHK yayınlanmış ve binlerce kamu emekçisi işlerinden edilmişti. Kamuda işinden olanlar arasında eğitimciler yoğunluktaydı. Eğitim- Sen de ihraç edilen üyelerinin görevlerine geri dönmesi için Danıştay’a başvuruda bulunarak 672 sayılı KHK’nın iptalinin istedi.

Başvuru öncesinde Danıştay önünde basın açıklaması yapan Eğitim- Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, 672 sayılı KHK ile somut delil olmadan 50 bin kamu emekçisinin işinden edildiğini, ihraç edilenlerin 28 bin 163’nin eğitim emekçisi olduğunu söyledi. Darbe girişiminin ardından  iki buçuk ay geçmesine rağmen halen kamudaki ihraçlarla ilgili somut delil ortaya konulmadığına dikkat çeken Karaca, “İhraçların somut hukuki delilden çok siyasi fişlemeler üzerinden yapıldığı anlaşılmaktadır” dedi. 

DAVALAR DANIŞTAY’DA

Karaca, kamudan ihraç edilen emekçilerin savunma haklarını dahi kullanamadığını hatırlatarak, “Hukukun en temel ilkelerinini dahi ihlal edildiği göz önüne alındığında ‘darbecilerle mücadele’ söyleminin gerçeği yansıtmadığı görülmektedir” diye belirtti. Kamuda ihraç edilen emekçiler arasında Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza atan akademisyenlerin ve sendikalarının yöneticilerinin de olduğunu hatırlatan Karaca, “Süreç hükümet tarafından fırsata çevrildi. Hukuksuzluklara karşı geri durmayacağımız hükümet tarafından bilinmelidir. Hukuk dışı bir şekilde ihraç edilen üyelerimiz için hazırladığımız ayrıntılı dava dilekçesini Danıştay’a iletiyoruz. 672 sayılı KHK’nın iptali istemiyle dava açıyoruz. Darbe girişimine karışmamış olan ve hukuksuz olarak ihraç edilen kamu emekçileri daha fazla mağdur edilmeden görevine geri dönmelidir” diye konuştu. Karacanın açıklamasının ardından Eğitim- Sen avukatları, sendikanın üyesi olan ve kamudan atılan her bir kişi için oluşturdukları dava dilekçelerini Danıştay’a verdi. (AnkaraEVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim-Sen Kocaeli: Mücadelemiz artarak sürecek

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de Kültürel Etkinlikler Platformu: Etkinlik İzi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...