02 Ekim 2016 19:11

Samsun KESK Şubeler Platformu süreci değerlendirdi

Samsun KESK Şubeler Platformu Elektrik Mühendisleri Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıyla süreci değerlendirdi. 

Paylaş

Toplantıya KESK üyesi Ramazan Gürbüz, FSM Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu ve SES Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Akçay katıldı. 

Ramazan Gürbüz yaptığı konuşmasında darbe girişimini bastıran AKP hükümetinin bu girişimi bahane ederek OHAL ve kanun hükmünde kararnamelerle halka işçi ve emekçilere yönelik saldırıların bir gerekçesi yaptığını belirterek: “FETO ile mücadele bir bahanedir aslında. Hedef iş güvencesini ortadan kaldırmak, kıdem tazminatına el koymak, çalışma koşullarını ve yaşam koşullarını halk için daha çekilmez hale getirmek; muhalif olan ne varsa ezmek farklı sesleri susturmak ve Tek Adam tek ses rejimini Hayata geçirmektir. Kanun hükmünde kararnamelerle, kamu emekçileri, işçiler hukuksuz uygulamalarla işten atılmış açığa alınmış soruşturmalara uğramış mağdur edilmiştir. Buna karşı bu gidişattan etkilenen halk kesimlerinin ortak mücadelede birleşmesi ve ortak mücadele yürütmesi gerekir. Bu birlikteliği ve mücadele geliştirmek için yurt içinde ve yurt dışında görüşmeler yapıyoruz girişimlerde bulunuyoruz mücadele ediyoruz. 12-13 Ekim’de uluslararası sendikalardan dost sendikacılar ile birlikte ülkemizdeki gelişmeleri yeniden görüşeceğiz değerlendireceğiz ve dünya kamuoyuna duyuracağız” dedi. 

AKP iktidarının oluşturduğu algı operasyonlarıyla halkı kandırmaya çalıştığını, bu nedenle gerçekleri halka anlatan basın yayın organlarını susuturup ortadan kaldırmak istediğini belirterek şunları söyledi: “Örneğin kendi uygulamalarını Fransa’daki OHAL uygulamalarını emsal göstererek meşru göstermeye çalışıyor. Soruyoruz Fransa’da kaç kanun hükmünde kararname çıkarılmış, kaç kamu emekçisi mağdur edilmiş. Bu iki durum aynı şey değil, mağdur edilen, ihraç edilen, açığa alınan tüm arkadaşlarımız bütün haklarına alıncaya kadar görevlerine dönünceye kadar mücadele edeceğiz. Bunu başarmamız biraz zaman alabilir ama mutlaka başaracağız. Devletin makamları ile yaptığımız görüşmelerde müdürlükler bakanlık Başbakanlık yetkilileri itirazlarımız karşısında ‘haklısınız ama bizim haberimiz yok ilgimiz yok’ diyorlar. Görüşmelerde her seferinde yetkililer en kısa zamanda ‘alınanlar görevine dönecek’ diyorlar ama hala gelişme yok. Söylediklerimi yapmıyorlar, güvenmiyoruz mücadele etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem dayanışmayı ve ortak mücadeleye geliştirmekten başka yolumuz yok. Daha önceki siyasi çekişmeler olmamalı enerjinizi birleştirip mücadeleye katmalıyız.” 

Konuşmacı Mustafa Şenoğlu daha önce 657 iş güvencesi ile ilgili yapamadıklarını kanun hükmünde kararnameler ile çok rahatlıkla yaptıklarını vurgulayarak: “İş güvencemizin tamamen ortadan kaldırılması hedefleniyor. Bunun için eylem ve etkinliklerimiz çok daha büyük olmak zorundadır” dedi

SES’ten Aylin Akçay da ülkedeki ve bölgedeki yaşanan gelişmelerin, yapılan yeni hesapların, sistemin yeniden inşa sürecindeki saldırıların her şeyi etkilediği gibi sendikal mücadeleyi de  olumsuz etkilediğini ifade ederek: “Buna örgütsel eksiklik ve zaaflarımız da eklendiğinde işimiz daha da zorlaşıyor. Bu zor süreç, bir taraftan bize yeniden daha güçlü bir şekilde örgütlenme fırsatı sunarken bir taraftan da hata zaaflarımızı da ortaya çıkarıyor. Baskılar çalışanları ve üyelerimizi bireysel davranmaya zorluyor; bir yandan da dayanışma duygularını besliyor. Herkesin gözü bizim üzerimizde, rolümüzü iyi oynar sorumluluklarımızı yerine getirirsek yeni bir adres ve daha güçlü bir çekim merkezi olabiliriz. KESK geçmişinde olduğu gibi bugün de onurlu bir tutum sergiliyor ancak saldırıları püskürtmek daha uzun bir süreci ve daha güçlü bir mücadeleye gerektiriyor” dedi. (Samsun/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İbadi: Musul operasyonuna hiçbir yabancı güç katılmayacak

SONRAKİ HABER

Manisa'da kadınlar laiklik için alanlarda!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...