02 Ekim 2016 18:45

CHP’li Bozkurt’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık mektup

CHP’li Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni yasama yılının açılışında yaptığı konuşmanın ardından, Erdoğan’a açık mektup ile seslendi.  

Paylaş

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bu tür demeçleriniz, parlamenter demokrasi gibi, 15 Temmuz sonrasında artık demokrasinin de rafa kaldırıldığı, LAİK CUMHURIYET' i tasfiye amaçlı bir KARŞI DEVRİM DARBESİ yapılmakta olduğu, anayasa ve hukuk dışı bir TEK ADAM DİKTASI oluşturulmaya çalışıldığı yolundaki yaygın söylentilere ciddiyet kazandırır, devletimizin de, makamınızın da itibarını zedeler...” şeklinde seslendi.

CHP’li Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni yasama yılının açılışında yaptığı konuşmanın ardından, Erdoğan’a açık mektup ile seslendi.  Bozkurt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan’ın, “15 Temmuz' da yaşananları; 'senaryo' diyerek, 'oyun' diyerek, ' tiyatro' diyerek, 'film' diyerek, 'Böyle darbe mi olur' diyerek küçümsemeye çalışanlar bulunuyor" ifadelerini kullandığını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz’u senaryo, oyun ve tiyatro olarak görenleri darbe destekçisi ilan ettiğini belirtti.

‘OLDUKÇA GARİP BİR DURUM’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda, muhtarlar toplantısında, dış basına verdiği röportajlarda, Meclis Genel Kurulu’nda ve hemen hemen her konuşmasında 15 Temmuz’un “hakiki” bir darbe olduğunu anlatma çabası içinde olduğuna dikkat çeken CHP’li Bozkurt, bunun “oldukça garip bir durum” yarattığını ifade etti.

‘BİZZAT TARAFINIZDAN ‘ALLAH' IN LÜTFU’ OLDUĞU SÖYLENEN 15 TEMMUZ KALKIŞMASI’

“Böylesi, dünyada da bir ilk olmalı...” diyen Bozkurt, açık mektubuna şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan bir kişinin, ülkesinin yaşamak zorunda kaldığı "darbe"nin sahici darbe olduğunu anlatmak için bunca dil dökmesi başlı başına inandırıcılık sorunu yaratır, muhataplarının şüphelerini besler. Daha da önemlisi; bizzat tarafınızdan ‘ALLAH' IN LÜTFU’ olduğu söylenen 15 Temmuz kalkışması sonrası yaşananların, OHAL rejimi uygulamalarının, yüzbinlerce mağdur yaratan tutuklama ve işten çıkarmaların, belirttiğiniz üzere ‘At izinin it izine’ karışmış olmasının ve özellikle TBMM'nin ısrarla devre dışı bırakılmasının giderek daha geniş çevrelerce sorgulanmasına yol açar.

‘TEK ADAM DİKTASI’

7 Haziran 2015 seçimlerinden itibaren izlediğiniz politika, Anayasamızın Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri ile devletimizin yönetim şeklini belirleyen hükümlerini yok sayan tavır ve tutumunuza eklenen bu tür demeçleriniz, parlamenter demokrasi gibi, 15 Temmuz sonrasında artık demokrasinin de rafa kaldırıldığı, LAİK CUMHURIYET' i tasfıye amaçlı bir KARŞI DEVRİM DARBESİ yapılmakta olduğu, anayasa ve hukuk dışı bir TEK ADAM DİKTASI oluşturulmaya çalışıldığı yolundaki yaygın söylentilere ciddiyet kazandırır, devletimizin de, makamınızın da itibarını zedeler...”

‘MAKAMINIZIN BİZİM İÇİN İFADE ETTİĞİ ANLAM HAYATIMIZDAN ÇOK DAHA DEĞERLİDİR’

Erdoğan’ın bulunduğu makamı, “Bu dünyanın gördüğü en haklı, en namuslu, en ahlaklı ANTİEMPERYALİST ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞI’nın kan ve ateş çemberinden, bir DAHİ'nin ve bir avuç KAHRAMAN'ın önderliğinde YÜCE MİLLETİMİZCE yaratılmış TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'nin CUMHURBAŞKANLIĞI makamı” olarak tanımlayan CHP’li Bozkurt mektubunu ,“Makamınızın bizim için ifade ettiği anlam hayatımızdan çok daha değerlidir. Sizden, makamınızın ciddiyet ve mehabetine uygun konuşmanızı, hukuka ve anayasaya saygılı davranmanızı beklemek hakkımızdır. Bekliyoruz... Saygılarımla...” şeklinde sonlandırdı. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hayatın Sesi’nin rolünü kim yok sayabilir ki?

SONRAKİ HABER

İbadi: Musul operasyonuna hiçbir yabancı güç katılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa