02 Ekim 2016 15:22

‘Vazgeçmeyeceğiz, halkın sesi olmaktan’

Başbakanlık talimatıyla 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun yayının kesilmesi, Mersinli Gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı. 

Paylaş

Turan DAL
Mersin

 
Başbakanlık talimatıyla 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun yayının kesilmesi, Mersinli Gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı. 

‘ÇOK DİLLİ YAYIN YAPAN BİR RADYOYDU’

Mersin’de 22 yıldır yayın yapan Radyo SES’in  bu kararname bünyesinde yayını durdurulup kapısı mühürlendi. Radyo SES çalışanı Fatma Örmez konuya ilişkin, “Şunu belirtmem gerekir ki, radyomuzun kapatılma şekli ilginçtir. Diğer radyo ve TV’lerden farklı olarak hiçbir çalışanı yokken gece düzenlenen bir baskınla içeri girilip ardından mühürlenmiş. Aynı şekilde vericinin olduğu yerde de vericinin bağı kesilmiş” diye konuştu. Radyo SES’in Mersin’de Kürtçe yayın yapan tek radyo olduğunun da altını çizen Örmez, bunun yanında birçok dilde de türküler yayınladıklarını söyledi. Hukuki süreci başlatmaya yönelik adımlar atacaklarını da sözlerine ekleyen Örmez, “Vazgeçmeyeceğiz, halkın sesi olmaktan“ dedi.

 ‘ÖZGÜR BASININ DİRENME GÜCÜ VAR’

 “Uzun yıllardan beri, devletin özgür basın üzerindeki baskıları hep devam ede gelmiştir” diyen Dicle Haber Ajansı (DİHA) Mersin Muhabiri Erdoğan Alayumat ise, “Türkiye’de çözüm sürecinin kesintiye uğramasının ardından, ilk iş özgür basına yönelik baskıların artması olmuştur. Mesela Dicle Haber Ajansı ve buna benzer birçok haber sitesi erişim engelleri ile karşı karşıya kaldı. Bugün gelinen süreçte ise 20 yayın kuruluşunun yayını durduruldu. Bu durumunda herhangi bir hukuki karşılığının olduğundan bahsetmek kesinlikle söz konusu değil. Basına hiçbir dönem bu denli bir baskı yapılmamıştır. Ama gözden kaçırılan durumda şudur ki, özgür basının direnme gücüdür” ifadelerini kullandı.

OHAL döneminde yayınlanan KHK’lerin ‘FETÖ’den başlayıp muhalif basına kadar dayandığını söyleyen TV 10 Akdeniz Bölge Temsilcisi Diren Keser ise, “Bu bizler için bir sürpriz miydi? Tabi ki de hayır. OHAL’in böyle bir sürece erişeceğini bekliyorduk. Buna karşı gerçekleştirilecek tavrın büyütülmesi inancındayım. Ortaya çıkan dayanışma ziyaretleri, destekler bu dayanışma halkasının daha da büyüyeceğini gösteriyor” diye aktardı. Bu ülkede tek ses istendiğini de sözlerine ekleyen Keser, “Tek sesli bir toplum isteniyor. Ama biz bu baskılara karşı direneceğimizi tabi ki belirtiyoruz” açıklamasında bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Yasayı çiğneyen müdüre soruşturma izni yok

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ'dan kapatılan televizyonlara ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...