02 Ekim 2016 14:05

İzmir’de Suriyeliler mültecilerle dostluk maçı

Suriyeli mültecilere yönelik nefret söylemlerinin arttırılmak istendiği bir dönemde Suriyeliler ve Türkiyeliler, İzmir'de dostluk maçı yaptı.

Paylaş

Halkların Köprüsü Derneği ile Taraftar Hakları Derneği'nin üyelerinin oluşturduğu takım, Suriyeli mültecilerin oluşturduğu İzmir Suriye Spor takımıyla dostluk maçında karşı karşıya geldi. Gaziemir Gücü Spor Tesisleri'nde gerçekeşleşen maça çok sayıda Türkiyeli ve Suriyeli izleyici de katıldı. Maçın başlama vuruşunun ardından her iki takımın futbolcuları ve taraftlarlar, savaşlarda ve denizlerde ölen insanlar için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Maçın ardından her iki takımın futbolcularına da 'Mülteciler Hoşgeldiniz' yazılı madalyalar verildi. 

Halkların Köprüsü Derneği üyesi Ercan Ergiçay maçı ilk olarak 16 Temmuz akşamı yapmak istediklerini ancak gerçekleşen darbe girişiminin ardından Suriyelilere yönelik nefretin daha da ertelendiğini ve bundan dolayı ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti. Dostluk maçının amacının her iki halktan insanların aslında barış ve kardeşlik içinde bir araya yaşayabildiğini, dostça vakit geçirebildiğini göstermek olduğunu dile getiren Ergiçay da "Aslında buranın da onların vatanı olduğunu, hiç kimsenin mülteci olmadığını göstermek adına bir dostluk maçı yapacağız. Suriyelilere yönelik nefret söylemlerinin son bulması için dernek adına çalışmalarımız da devam edecek" dedi. 

'TÜRKİYE'DE DE FUTBOL OYNAMAK İSTİYORUZ'

Suriyeli mültecilerden Muhammed de şunları söyledi "Bu maç bizim için dostluk, arkadaşlık, kardeşlik açısından önemli. Biz, Türkiye'ye geldiğimizde her şeyimizi geride bıraktık. Yeni bir hayata başladık. Orada maç yaptığımız takımlarımızı da geride bıraktık. Futbol bizim için çok önemliydi. Yeniden hayatımızı futbolla kurmak istiyoruz ve Türkiye'de ki takımlarda da oynamak istiyoruz. Henüz bunun için bir imkanımız olmadı ama. Şu anda haftada bir ya da iki maç yapmaya çalışıyoruz ama maddi imkansızlıklardan dolayı düzenli olmuyor. Futbol bizim için stres atmak ve bizi hayata bağlayan noktalardan bir". 

'ORTAK BİR TAKIM KURMAK İSTİYORUZ'

Taraftar Hakları Derneği'nden Meriç Öztürk de  derneklerinin spora, kardeşlik, dostluk, barış kapsamında  yaklaştıklarını belirterek "Bunun için yola çıktık ve farklı takımları destekleyen insanların bir araya geldiği bir derneğiz. Bu maçı organize etmemizin sebebi, Suriyelilerle, Türkiyelilerin kaynaşmasını sağlamak ve bir arada sorunsuzca yaşayabileceğini göstermek. Bu tür etkinliklerin artmasını istiyoruz. Bu konudaki duyarlılık da artmalı. Hepimiz insanız, hepimiz kardeşçe yaşamak istiyoruz. Biz bugünden sonra bu konudaki etkinlilerimizi devam ettirmek istiyoruz. Her iki halktan, kadın erkek karışık bir takım kurmak istiyoruz. Bu maç barış için bir adım attı, umarım daha da güzel günler bizi bekler" dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Etiyopya'da halka ateş açıldı: Çok sayıda ölü var

SONRAKİ HABER

7'nci kattan düşen inşaat işçisi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa