02 Ekim 2016 13:07

İletişim öğrencileri: Gazetecilik yapmak çok zor hale geldi

23 televizyon kanalı ve radyonun yayınlarının dururulmasına gelececeğin gazetecilerinden, iletişim faüktesi öğrencilerinden de tepki geldi.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrenciler “Mezun olacağız ama bu ülkede gazetecilik yapmak çok zor hale geldi” diyor.

Radyo, Sinema, Televizyon bölümü son sınıf öğrencisi Zeynep Aslı Binici, “Herkes kendi çıkarı için kendilerine karşı çıkan sesleri yok etmeye çalışıyor. Uzun zamandır halkın sesini kapatmaya çalışıyorlar. OHAL’i bahane ederek halkın sesini kısmaya çalışıyorlar” dedi. Mezun olacağını hatırlatan Binici, “Ama bu ülkede gazetecilik yapmak çok zor hale getirildi” diye konuştu.

Okul tarafından çıkarılan İletim gazetesinde çalışan Fatma Çelik ise “Gazeteler ve TV’ler otosansür yapmaya zorlanıyor. Bu da yeterli gelmiyor olacak ki devlet eliyle de muhalif medyanın sesi kısılması çalışılıyor. Aslında alışık olduğumuz bir tablo. Eğer muhalifseniz bir şekilde susturulmak isteniyorsunuz” diye konuştu. Kapatılan gazeteler ve TV kanallarıyla birlikte gazetecilerin tutuklandığını da hatırlatan Çelik, “Bu tabloya bakınca Türkiye’de basın özgürlüğünden bahsedemiyoruz. Bundan öncesinde olduğu gibi sonrasında da gazetecilik yapmak kolay olmayacak” diye konuştu.

Gazetecilik bölümü öğrencisi Mert Arslan da şunları söyledi: “Hükümetin çocuk kanallarını bile kapatması ne kadar tedirgin olduğunu gösteriyor. Sadece medyayı kapatmakla insanların sesini kısabileceğini sanıyor. Her insan ve basın kurumu düşünceyi özgürce ifade edebilmelidir.”

Julia Kut Naroğlu da “İnsanların sesi olan her kanalı kapatmaya çalışıyorlar. Azınlık olan farklı olan ezilenler için bu durum büyük bir sıkıntı yaratıyor. Bizim gibilerin seslerinin duyurulması gerekir ve televizyon kanalları kapatılmamalıdır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Proje okul’lar AYM’de

SONRAKİ HABER

Rojava Derneği: Kışlık çadıra ihtiyaç var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...