02 Ekim 2016 12:51

Hopa halkı: Öğretmenlerimizi görevlerine iade edin

Artvin’in Hopa ilçesinde meslek odaları ve dernek başkanları ortak açıklama yaparak açığa alınan öğretmenlerin görevlerine iade edilmelerini istedi.

Paylaş

Artvin’in Hopa ilçesinde meslek odaları ve dernek başkanları ortak açıklama yaparak açığa alınan öğretmenlerin görevlerine iade edilmelerini talep etti. KHK ile Hopa’da 37 öğretmenin açığa alınmasına tepki gösterilen açıklamada, “Öğretmenlerimize ve diğer kamu görevlilerine yönelik haksız uygulamaların durdurulmasını ve açığa alınan bütün kamu görevlilerinin zaman geçirmeden görevlerine başlatılmasını talep ediyoruz” denildi.

Açığa alınan 37 öğretmen hakkında hiçbir somut ve hukuki delil bulunmadığına vurgu yapılan açıklamada, “Bu hukuksuz açığa almalar neticesinde çocuklarımız öğretmensiz kalmış ve nitelikli eğitimden mahrum edilmişlerdir. Açığa alınan öğretmenlerimiz, bugüne kadar çocuklarımızı büyük bir güvenle emanet ettiğimiz; bilgi birikimleri ve özverili çalışmalarıyla çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizdir. Ne öğretmenlerimizin ne de çocuklarımızın daha fazla mağdur edilmesini istemiyoruz. Öğretmenlerimize ve diğer kamu görevlilerine yönelik haksız uygulamaların durdurulmasını ve açığa alınan bütün kamu görevlilerinin zaman geçirmeden görevlerine başlatılmasını talep ediyoruz” denildi. 

Ortak açıklamanın, 4 Ekim Salı Günü saat 14.00’te Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’a elden verileceği açıklandı.

İMZASI BULUNAN KURUMLAR

Öğretmenlerin göreve iade edilmesi talep edilen ortak açıklamaya Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek,  Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Küçükali, Hopa Şoförler Odası Başkanı İsrafil Kotil, Hopa Ziraat Odası Başkanı İhsan Seber, Hopa Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil Yıldırım, Artvin İş Adamları Derneği Başkanı Seçim Altunkaya, Hopa Esnaf Sanatkârlar ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Ekmekçi,  Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Dr. Selahattin Gül, Hopa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Aydoğan Can, Hopa Gaziler Derneği Başkanı Şükrü Akbiyik, Hopa Çay Üreticileri Kooperatifi Başkanı Şerafettin Çelik, Hopa Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Kemal Köse imza attı. (Artvin/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Van Kalesi kaderine terkedildi

SONRAKİ HABER

Çığ: Görevim fikirlerimi dile getirmek, içim rahat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...