02 Ekim 2016 12:23

Kürkçü: HDK yeniden örgütlenmeli

HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, HDK'nin yeniden güçlü bir şekilde örgütlenerek, toplumsal muhalefeti yeniden örmesi gerektiğini belirtti. 

Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir İl Koordinasyonu, TÜMTİS binasında il meclis toplantısını gerçekleştirdi. HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü’nün katıldığı toplantıya, HDK İzmir bileşenlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. “Geleceğimiz için birleşiyoruz, özgürlüğümüz için direniyoruz” pankartının asıldığı toplantı demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Toplantıda konuşan Kürkçü, HDK’nin kurulduğundan bu yana İzmir’de Kürt özgürlük mücadelesi ve halkların sınıf mücadelesini birlikte yürüttüğünü belirtti. HDK'ye yönelik yoğun bir baskının söz konusu olduğunu ifade eden Kürkçü, aktivistleri tutuklanmış, il yönetimi dağıtılmaya çalışılmış bir zemin üzerinde çalışma yürüttüklerini dile getirdi. HDK’nin yeniden güçlü bir şekilde örgütlenmesi gerektiğini vurgulayan Kürkçü, İzmir’in Türkiye için öncü güç olabileceğini söyledi. Egemenlerin faşizmi ayakta tutmak için saldırdığının altını çizen Kürkçü, özgürlük ve emek karşısında sermaye ve ırkçılığın dayatıldığını söyledi. Bu dayatma ve diktatörlük karşısında tek alternatif güç olan HDK'nin kendisini yeniden örgütleyerek, toplumsal muhalefeti örmesi gerektiğini kaydetti.

Kürkçü’nün konuşması ardından toplantıya katılanlar, "yeniden örgütlenmeye" ilişkin görüş ve önerilerini belirtti. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kilis'e, yine roket atıldı

SONRAKİ HABER

9'uncu kattan düşen işçiyi güvenlik filesi kurtardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa