02 Ekim 2016 10:32

İzmirliler 'Kültürpark'a dokunma' dedi

Belediyenin yeni projesine karşı Kültürpark’ta bir araya gelen İzmirliler, alanın park olarak kalması çağrısında bulundu.

Paylaş

Gündemde olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni projesine karşı Kültürpark’ta bir araya gelen İzmirliler, alanın park olarak kalması çağrısında bulundu.

Kültürpark’a Dokunma Platformu’nun çağrısıyla, çok sayıda İzmirli Kültürpark’ta piknik için bir araya geldi. Evlerinde getirdikleri yiyeceklerle kahvaltı yapan İzmirliler, alanın hem İzmir’in geleceği hem de kendileri açısından önemine dikkat çektiler. İzmir Müzisyenler Derneği’nin de müzikleri ile eşlik ettiği etkinliğin devamında parkın geleceğine dair bir forum da yapıldı. 

Platform üyelerinden Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İbrahim Alpaslan, Kültürpark projesi tartışmalarından sonra yerinde bir eylem yapmak istediklerini belirterek, “Kültürpark’ın kent hayatında ne gibi ihtiyaçlara yanıt verebileceğine dair bir örnek göstermek istedik. Burası rekreatif bir alan, piknik gibi hafta sonu her türlü etkinliklere açık olmasının mümkün olduğunu yaşayarak göstermek istedik. Bir de son zamanlarda yapılan tartışmanın sanal ortam üzerinden çıkıp yüz yüze birbirimize aktararak, gözlem yaprak, ağaçların durumu ne, hangi ağaçlar tehlikede bunların tespiti için piknik yapmak istediğimiz burada bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de eylemlerimiz olacak. Biz burayı yaşamak istiyoruz” dedi.

‘TORUNUMUN DA BURAYI GÖRMESİNİ İSTİYORUM’ 

Kültürpark’a Dokunma Platformu adına konuşan İnci Özer de parkın kendisi açısından önemine dikkat çekerek “Oğlum küçükken yürüyerek gezeceğimiz yeşil alan olarak Kültürpark’a gelirdik, torunumu da buraya getirip onunla birlikte ağaçları kuşları görebileceği top oynayabileceği bir yeşil alan olarak kalmasını istiyorum. Arabaya binip kilometrelerce gittikten sonra ağaçları görmesini istemiyorum. Torunumun da burada yeşil alanda ağaçların altında oynamasını istiyorum” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tophane'de kadınların sergisine saldırı

SONRAKİ HABER

11 milyon kişi bankaların insafına bırakılmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...