02 Ekim 2016 09:58

Binali Yıldırım: Mağdur edebiyatı yapmayın

Binali Yıldırım, AKP'nin Kızılcahamam'da düzenlenen 'Gençlik Kolları ile Buluşma' programına katıldı.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, ikinci darbe girişimi iddialarına ilişkin olarak “Bugünlerde sürekli olarak 'İkinci darbe yapılacak. Daha bitmedi, yeniden geleceğiz' diyorlar. Geleceğiniz varsa, göreceğiniz de var” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen “Gençlik Kolları ile Buluşma” programına katıldı. Yıldırım'ın AKP gençlik kolları ile buluşmasında yaptığı konuşmada darbe girişime ilişkin konuştu. 15 Temmuz’un “Şehitler ve Demokrasi günü” olacağını ve her yıl kutlamalar yapılacağını söyleyen Başbakan, “Bugünlerde sürekli olarak “İkinci darbe yapılacak. Daha bitmedi, yeniden geleceğiz” diyorlar. Geleceğiniz varsa, göreceğiniz de var” dedi. 

Cemaate operasyon adı altında muhalif kesimlere yapılan baskı sürecine ilişkin de “Şimdi artık zaman bunları bünyeden temizleme zamanı. Devletin, ticaretin, siyasetin içinden, her yerden bu hainleri söküp atacağız. Kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Kılı kırk yaracağız, yaşla kuru bir arada yanmayacak. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz.
Bütün bunları söyledik. Buna rağmen hataların olabileceğini de öngörüyoruz ancak hata yapmayacağız diye hiçbir şey de yapmayacağımızı kimse bizden beklemesin. Öfkeyi bir kenara bırakarak hukuk çerçevesinde hareket ediyoruz. Siyasetteki varlık sebebimiz, demokrasiyi, hukuk devletini eksiksiz olarak hayata geçirmektir. Geçtiğimiz 15 yıl içinde böyle oldu, bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. AK Parti kurucu lideri, seçilmiş cumhurbaşkanıyla, Recep Tayyip Erdoğan’la yola çıkarken bir şey söyledi. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: Mülakatlarda emek gasbı yaşanıyor

SONRAKİ HABER

TDK'den gazetecilere yanıt: İlkokul çocukları bile biliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...