02 Ekim 2016 09:42

Yarkadaş: Mülakatlarda emek gasbı yaşanıyor

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, öğretmen alımı için yapılan sözlü mülakat sınavlarının emek gasbına döndüğünü söyledi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, öğretmen alımı için yapılan sözlü mülakat sınavlarının emek gasbına döndüğünü söyledi.

Alanında yüksek puan alan adayların, mülakatlarla en aşağılara çekildiğine dikkat çeken Yarkadaş, mülakatta adayları elemek için farklı yollar icat edildiğini vurguladı.

Yarkadaş şöyle konuştu: “26 yaşındaki Tuncelili öğretmen adayı  Y.L., KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Testinde yazılı olarak girdiği sınavda yeterli puan almış.  Aldığı bu puan bir sonraki Samsun'da girdiği yazılı sözlü mülakatta ise baz alınmayarak puanı kırılmış. Sınavda kendisine ve doğum yeri doğu illeri yazılı arkadaşlarına  ‘Gezi olayları hakkında ne düşünüyorsunuz? Gezi olaylarına katıldınız mı?’ şeklinde sorular sorulmuş. Bu arkadaşımız KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinden P 121 puan türünden 87.06 puan almasına rağmen Samsun'da girmiş olduğu sözlü mülakatta, 56 puan almış. Normal şartlarda P121 puan türünde atanma ihtimalinin yüzde yüz olmasına rağmen elenmiş. Bu arkadaşımız sırf Tuncelili ve Alevi olduğu için mi elendi? Bunun cevabını bekliyoruz” diye sordu. 

LİYAKAT DEĞİL TORPİL ÖNE ÇIKARTILIYOR

Kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini aktaran Yarkadaş, “Bu adaletsiz mülakat sistemine bir an önce son verilmelidir. Yıllarca öğretmenlik hayali kurmuş, emek harcamış insanların umutları bu şekilde bitirilmemelidir. Bu insanlar devletine karşı küstürülmemelidir. İnsanların bir kısmının dışlanması, ötekileştirilmesi durumunda toplum bölünür. Bugün yaşadığımız sorunların temeli, devlette liyakat sisteminin çökmesidir. İşi ehline vereceğiz, o işi en iyi yapan kimse ona teslim edeceğiz. Eğer bunu yapabilirsek, o zaman devlet gerçek anlamda hepimizin devleti olur. Görünen o ki yaşanan olaylardan hiç ders almıyoruz. Liyakat sistemini yerleştireceğimize, torpili daha da öne çıkarıyoruz. KPSS’nin hiçbir hükmü kalmıyor bu durumda. Neden KPSS sınavı yapıyorsunuz o zaman” diye tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Okuldan atılan 42 öğrenci için hukuki süreç başlatıldı

SONRAKİ HABER

Binali Yıldırım: Mağdur edebiyatı yapmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...