02 Ekim 2016 08:45

Almanya’daki kadın işçilerden Hayatın Sesi ile dayanışma

IG BAU merkezi kadın konferansı 100’e yakın kadın delegenin katılımıyla Frankfurt’ta gerçekleşti.  

Paylaş

Almanya İnşaat ve Temizlik Sendikasının (IG BAU) merkezi kadın konferansı 100’e yakın kadın delegenin katılımıyla Frankfurt’ta gerçekleşti.  Temizlik kolunda çalışan kadın işçilerin yoğun olduğu konferans coşkulu ve tartışmalı geçti. Göçmen Kadınlar Birliği (GKB) konferansa katılan tek göçmen örgütü oldu.

Konferansta konuşan GKB Başkanı Sidar Çarman, “En zor şartlarda en düşük ücretle çalıştırılan işçi kadınların örgütlenmesi, eşit işe - eşit ücret talebini dile getirmesi çok önemli. Bizler biliyoruz ki Türkiyeli kadın emekçilerin büyük bir bölümü temizlik alanında çalışmakta. Bu temelde IG BAU sendikası ile birlikte çalışmalarımız devam edecek” dedi. Ayrıca Türkiye’deki gelişmeler aktarılarak basın ve düşünce özgürlüğünün ayaklar altına alındığına dikkat çekildi. Üç gün süren konferansta sendikalı olmanın, örgütlenmenin önündeki engeller ve kadınların eşitlik mücadelesi konuları ele alındı.

Delegeler Almanca bir döviz hazırlayıp Başbakanlık talimatıyla kapatılan Hayatın Sesi TV ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. (Frankfurt/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Köşe yazarlarından TV ve radyoların kapatılmasına tepki 

SONRAKİ HABER

Van'da çalışan gazeteciler: Çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...