02 Ekim 2016 04:25

TV ve radyoların kapatılması Edremit'te kınandı

Edremit’te Emek ve Demokrasi güçleri yaptıkları basın açıklamasıyla 12 televizyon ve 11 radyo kanalına yönelik karartmaları protesto etti.

Paylaş

Balıkesir Edremit’te Emek ve Demokrasi güçleri yaptıkları basın açıklamasıyla 12 televizyon ve 11 radyo kanalına yönelik karartmaları protesto etti.

Edremit Cumhuriyet meydanında yapılan basın açıklamasına CHP Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm, KESK, EMEP, HDP, CHP, ÖDP, Pir Sultan Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği, Devrimci Parti katıldı.

Eylemde sık sık “Özgür basın susturulamaz”, “Haber alma hakkımız engellenemez”, “Tek sese biat etmeyeceğiz”, “Ne darbe, ne OHAL, Demokratik Türkiye” sloganları atıldı. Burada yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Gerçekler var oldukça onu haberleştiren, yayınlayanlar da olacaktır. Bu ağır sansür uygulaması karşısında yapılması gereken işçi ve emekçilerin kendi birikimleriyle kurulan televizyon kanallarına sahip çıkmaktır. Bu sansüre karşı halkın haber alma hakkını savunmak, basın özgürlüğünün kazanılması bakımından da hayati önemdedir.” (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayatın Sesi TV'ye destek ziyaretleri sürüyor

SONRAKİ HABER

Hayatın Sesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...