02 Ekim 2016 04:18

Hayatın Sesi TV'ye destek ziyaretleri sürüyor

Kapatılan 12 televizyon ve 11 radyo kanalından biri olan Hayatın Sesi Televizyonuna gün boyu destek ziyaretleri sürdü.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılan 12 televizyon ve 11 radyo kanalından biri olan Hayatın Sesi Televizyonuna gün boyu destek ziyaretleri sürdü. Televizyon ile dayanışma içinde olduklarını belirten HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Son KHK’lar ile Erdoğan farklı olan hiçbir sese tahammülü olmadığını ortaya koymuş oldu” dedi.

Hayaın Sesi Televizyonunun Ankara Bürosu, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Bitlis Milletvekili Mızgin Irgat, HDP Muş Millevekili Ahmet Yıldırım ve HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul tarafından ziyaret edildi. Ziyarette konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, fiili rejim değişikliği için yapılan tüm uygulamaların Erdoğan ve AKP tarafından halka dayatılmak istendiğini ifade ederek, tek adam rejiminin yasal ve anayasal güvencesini sağlayamayan iktidarın 81 ilde OHAL ilan ettiğini ve parlamentoyu devre dışı bıraktığını dile getirdi, Erdoğan’ın KHK’lar ile Türkiye demokrasisini lime lime edecek saldırılarını hayata geçirdiğini söyledi. 

‘DEMOKRASİ MÜCADELESİ BÜYÜMELİ’

Özgür ve muhalif basına saldırıların da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini belirten Baluken, “Basın camiası zaten uzun süredir bir saldırı dalgasıyla karşı karşıyaydı. Ancak son KHK’lar ile Erdoğan farklı olan hiçbir sese tahammülü olmadığını ortaya koymuş oldu. Kürtlere, Alevilere, emekçilere, kadınlara, gençlere, kendi talan politikalarına karşı ekoloji çevrelerine bir bütün olarak savaş açtığını tescil etmiş oldu. Erdoğan’ın  tek adam saldırılarına karşı mücadelenin birleşmesi ve yükselmesi gerekiyor. Büyük bir demokrasi mücadelesi ile birlikte bu fiili saldırılar boşa çıkartılabilir” diye konuştu. 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP İstanbul İl Örgütü, HDP Ekoloji Meclisi, Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi, kapatılan Hayatın Sesi Televizyonuyla dayanışma ziyaretinde bulundu. Burada konuşan Hüda Kaya, kapatılan televizyon ve radyolar için dünya kamuoyu üzerinden bir baskı oluşturmak gerektiğini belirtirken, HDP Ekoloji Meclisi’nden Beyza Üstün de, “Kapatılan televizyon ve radyolar hepimizin sesidir. Hepimizin sesini kesmeye çalışıyorlar, hepimizin haber alma hakkını elinden alma çalışıyor” dedi. Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi’nden Sühelya İnal da, “Onlar bir hayatı kapatmaya çalışıyorlar fakat onlarca hayat var” dedi.

YOL TV VE NAR RADYO’DAN  DESTEK ZİYARETİ

Yol TV emekçileri de, kapatılan Hayatın Sesi Televizyonunun İstanbul’da bulunan merkez bürosuna gelerek, basın özgürlüğüne karşı yapılan saldırılara karşı yan yana olduklarını dile getirdi. Ziyarette konuşan Yol TV Türkiye Koordinatörü Işıl Kurt, “Ezilen halkların, emekçilerin seslerini duyuran kanallara yönelik bir baskı, sansür ortada. Dayanışma içerisinde bugünleri de aşabileceğimizi düşünüyoruz. Bu baskı, sansür muhalefi yenemez” dedi. Hayatın sesi televizyonu ana haber sunucusu Emel Eylem Çelik de, “Büyük emeklerle kurulan bir televizyon kanalı Hayatın Sesi. O anlamda işçilerin emekçilerin sömürüsüne bir sömürü daha eklendi Hayatın Sesi Televizyonu’nun kapatılmasıyla. Ama umutluyuz, nöbetteyiz, sizlerin desteğiyle Hayatın Sesi susmayacak” dedi. 

‘ERMENİ TOPLUMU İÇİN DE ÖNEMLİ’

Hayatın Sesi Televizyonuna bir dayanışma ziyareti de Nor Zartonk ve Nor Radyo çalışanlarından geldi. Nor Zartonk ve Nor Radyo’dan Murad Mıhçı, Diren Cevahir Şen, Sayat Tekir  tarafından yapılan ziyarette konuşan Diren Cevahir Şen, “Dayanışma ile bu süreçi atlatabiliriz, ayağa da kalkabiliriz” dedi. Murad Mıhçı da, “Aynı zamanda Ermeni toplumu için de Hayatın Sesi Televizyonu önemli. Hep beraber bunları aşacağız, inanıyorum” dedi.

‘CUMARTESİ YANIMIZDAYDINIZ, BİZ DE SİZİN YANINIZDAYIZ’

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için her hafta Galatasaray Meydanı’nda toplanan Cumartesi Anneleri, yayını karartılan Hayatın Sesi Televizyonunun İstanbul’da bulunan merkez bürosunu ziyaret etti. Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın kardeşi Ali Ocak, “Birlik içinde olursak bu fütursuzca saldırılara karşı daha güçlü oluruz” derken, yine gözaltında ağabeyi Kenan Bilgin’i kaybeden İrfan Bilgin de, “Hak arama mücadelesini hangi televizyon yayınladı? Cumartesi yanımızda olduğunuz için, sesimizi duyurduğunuz için, bize katkı sunduğunuz için, destek olmak için yanınızdayız” diye konuştu. Gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, “Her eylemin, her olayın sonunda açacağımız kanallarda biridir Hayatın Sesi. 4 gündür kendimize ait haber bulamıyoruz. Bizim sesimizsiniz, bizim yanımızdaydınız, biz sizinle güçlüyüz, sizinleyiz” dedi. Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç da, “Siz de bizimle beraber 21 yıldır mücadele veriyorsunuz. Hep yanımızda gördük sizi. Darbe sürecinden sonra sadece televizyonlarda Tayyip Erdoğan’ı dinliyoruz. Televizyonumu kapattım, açmıyorum. İzleyecek kanal bırakmadılar. Siz bizim yanımızdaydınız, biz de sizin yanınızdayız” dedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hayatın Sesi bizim yanımızdaydı şimdi de biz onun yanındayız

SONRAKİ HABER

TV ve radyoların kapatılması Edremit'te kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...